GoldenEye 007 trademark vernieuwd

News
vrijdag, 18 maart 2022 om 9:00
goldeneye 007f1635756671
Het trademark van de iconische James Bond-game GoldenEye 007 is vernieuwd. Op zich hoeft dat niets te betekenen, maar de timing kan in dit geval significant zijn. Het namelijk zomaar zijn dat deze vernieuwing te maken heeft met een aankomende remaster van de game.
In het tijdperk van de Nintendo 64 was GoldenEye 007 één van de meest geliefde first person shooters op de markt. Helaas is de game daarna eigenlijk nooit echt heruitgegeven. Maar er zijn al langer geruchten dat dat dit jaar eindelijk staat te gebeuren.
Nu heeft het bedrijf dat veel James Bond-gerelateerde trademarks in handen heeft er een aantal verlengd, waaronder GoldenEye 007, zo meldt VGC. Al eerder werden er ineens Xbox achievements voor de game ontdekt, wat suggereerde dat een geschrapte remaster voor Xbox 360 weer werd opgepakt. Een vernieuwing van het trademark voor de game sluit mooi aan op deze ontwikkeling.
Niet al te lang geleden werd zelfs beweerd dat een remaster van GoldenEye 007 snel onthuld zou worden. Die onthulling bleef uit, maar het is mogelijk dat dat te maken had met de invasie van Oekraïne. De Sovjet-unie speelt namelijk een belangrijke rol in het verhaal van GoldenEye, dus wellicht werd nieuws over de game als ongepast gezien.

James Bond wordt 60

De film franchise van James Bond wordt in 2022 60 jaar. Dat zou dan ook de gelegenheid zijn waarvoor de vermeende remaster van GoldenEye 007 wordt uitgegeven. Ook als de remaster ondanks alle geruchten en opvallende toevalligheden niet bestaat is er altijd nog een James Bond-game onderweg van het team achter de recente Hitman-trilogie.