Remaster klassieke shooter wordt binnenkort onthuld

News
maandag, 14 februari 2022 om 12:30
goldeneye 007f1635756671
Er komt mogelijk binnenkort een remaster van een klassieke game. De alom geliefde James Bond-shooter GoldenEye 007 zou namelijk heruitgegeven worden, zo beweert insider Jeff Grubb. De remaster zou in de komende weken worden onthuld.
GoldenEye 007 was een icoon op Nintendo 64, maar heruitgaves van de game zijn door de jaren heen lastig geweest. Zo heeft een eventuele remaster van de game toestemming nodig van Nintendo, Microsoft (die de ontwikkelaar van de game heeft overgenomen) en James Bond-filmstudio MGM. Nu zou het eindelijk zover zijn dat het zou kunnen gebeuren.
De James Bond-filmfranchise wordt dit jaar 60 en om dat te vieren zou de meest iconische tie-in game een remaster krijgen. Volgens Jeff Grubb gaat de remaster aanvankelijk door Microsoft aangekondigd worden. Hij verwacht dat dat in de komende weken gaat gebeuren.

GoldenEye 007 remaster niet geheel onverwacht

Het gerucht van een GoldenEye 007 remaster komt niet helemaal uit de lucht vallen. Onlangs zijn er bijvoorbeeld Xbox achievements gespot voor de game. Het lijkt erop dat dat geen toeval was. Ook kan een remaster een reden zijn dat de game sinds kort verkocht mag worden in Duitsland. Hier is namelijk een oude ban van de titel heroverwogen.
Het is nog onduidelijk of de game naar andere platforms dan de Xbox komt. Onmogelijk lijkt het niet, zeker aangezien de game kennelijk toestemming nodig heeft van Nintendo op opnieuw uit te komen. Aangezien de Switch sinds vorig jaar een selectie aan Nintendo 64 games kreeg is daar nu een platform waarop een GoldenEye 007 remaster uit zo kunnen komen.