Komt er een GoldenEye 007 remaster naar Xbox en de Switch?

News
maandag, 03 januari 2022 om 12:00
goldeneye 007f1635756671
Er zijn Xbox-achievements gevonden voor GoldenEye 007. Dit betekent dat de populaire N64-game van Rare mogelijk een nieuw leven zal krijgen op de Xbox consoles en de Nintendo Switch.
TrueAchievements, een website die Xbox achievement-activiteiten bijhoudt, heeft achievements gevonden voor GoldenEye 007. Er zijn in totaal 55 achievements in de lijst die in totaal 1000 Gamescore waard zijn. Dit kan mogelijk een hint kunnen zijn naar een nieuwe versie van de game.
Daarnaast heeft de website ook onthuld dat er slechts twee Xbox-accounts deze prestaties hebben verdiend, namelijk BIGsheep en xtinamcgrath. Als je deze namen opzoekt blijken dit medewerkers te zijn van ontwikkelaar Rare, namelijk James Thomas en Christina McGrath. Hoewel dit niet per se betekent dat er een nieuwe port van GoldenEye 007 zal verschijnen op de Xbox, is het interessant vooruitzicht voor de fans.
De artwork die bij de gelekte achievements hoort, wijst op moderne achievements. Het gaat nu in totaal om 1000 punten, in plaats van 200 die bij de Xbox Live Arcade-games hoorden. Deze remaster versie van de game is uiteindelijk geannuleerd wegens licentieproblemen.

Eerdere pogingen GoldenEye remaster

Vanwege verschillende licentiehouders van de Nintendo 64-klassieker is GoldenEye 007 nooit op een ander platform uitgegeven. Rare, dat inmiddels onderdeel is van Microsoft, ontwikkelde de game, maar ook Nintendo en MGM hebben de rechten van de game. Voorheen zouden Microsoft en Rare geprobeerd hebben de game naar Xbox te brengen, maar Nintendo heeft dat toen tegengehouden.
Mogelijk is er nu dus wel een deal gemaakt waardoor de release op Xbox wel door kan gaan. Waarschijnlijk zal de game dan ook uitkomen voor de Nintendo Switch.