'Goed nieuws voor Star Wars-fans zonder PS5'

News
donderdag, 20 juni 2024 om 21:00
star wars jedi survivorf1682497221
De Star Wars Jedi-games horen bij de meest geliefde Star Wars-games van de moderne tijd. Fans van Fallen Order die nog geen PS5 of Xbox Series X in huis hadden, moesten Survivor alleen helaas missen. Nu lijkt het erop dat een last-gen versie voor de deur staat.
Star Wars Jedi: Fallen Order verscheen tegen het einde van de PS4 en Xbox One-generatie. Maar om het vervolg te spelen moesten fans in eerste instantie een nieuwe console (of een degelijke PC) in huis hebben. Er werd beweerd dat exclusiviteit voor de huidige generatie ook technisch nodig was in Survivor, maar later werd ineens toch een versie voor PS4 en Xbox One aangekondigd.
Star Wars Jedi: Survivor - PS5 Image
Star Wars Jedi: Survivor - PS5
EUR39.9942
Op voorraad
Koop op bol.
Daaromheen is het sindsdien alleen heel erg stil. Maar er is nu een klein teken van leven. In Brazilië heeft Star Wars Jedi: Survivor nu namelijk een leeftijdsclassificatie voor PS4 en Xbox One.
De leeftijd die erop is geplakt is niet anders dan op andere platforms, aangezien het dezelfde game is. Maar wanneer er een leeftijdsclassificatie is voor een game, is een release vaak niet heel ver weg. Er zijn uitzonderingen, maar het lijkt dus een redelijke aanname dat de last-gen versie van Star Wars Jedi: Survivor bijna klaar is en in ieder geval niet stilletjes is gecanceld.

PlayStation 4 blijft nog belangrijk

Hoewel de last-gen versie van Survivor wat onverwacht was, is het wel zakelijk een logische zet. Nog lang niet iedereen die in de vorige generatie op een console speelden, zijn al overgestapt op de huidige generatie. Met name de PlayStation 4 is nog relevant voor uitgevers.
Sony zelf gaf onlangs bijvoorbeeld aan dat ongeveer de helft van de maandelijkse actieve PlayStation-gebruikers op een PS4 console speelt. De gebruikers op PS5 zorgen voor meer engagement, maar de vorige generatie is nog goed voor zo’n 50 miljoen spelers. Sony is dan ook niet van plan om de stekker uit PS4-support te trekken en third-party uitgevers als EA hebben ook nog steeds reden om de consoles te ondersteunen.