Elden Ring Shadow of the Erdtree is de best beoordeelde DLC ooit

News
donderdag, 20 juni 2024 om 22:00
elden ring shadow of the erdtree milady
Elden Ring brak toen de game ruim twee jaar geleden verscheen het ene record na het andere. Nu de DLC voor de deur staat lijkt Elden Ring ook weer flink bezig. De hoge cijfers voor Shadow of the Erdtree zijn namelijk meteen vrij noemenswaardig.
Met een DLC is het altijd maar afwachten of de ontwikkelaars erin slagen om hem net zo magisch te maken als de originele game. Dat lijkt met Elden Ring: Shadow of the Erdtree tot nu toe aardig te lukken. Fans kunnen pas op 21 juni hun mening gaan vormen, maar de reviews zijn uit en zeer positief.
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.
Ze zijn zelfs zo positief dat Shadow of the Erdtree een record te pakken heeft. Het is namelijk de best beoordeelde game-uitbreiding ooit, volgens de gemiddelde score op Metacritic. De metascore, gebaseerd op 58 reviews, is namelijk 95.
Die 58 reviews zijn trouwens voor de PS5-versie, die ook het meest beoordeeld is. Maar ook de scores voor PC en Xbox Series X liegen er niet om. Op PC staat de game op 92, op basisi van 45 reviews en op Xbox zijn 8 reviews goed voor een gemiddelde van 94. Maar de officiële “Metascore” is dus de 95 van de PS5-versie.

Shadow of the Erdtree verslaat populaire uitbreidingen

De competitie voor beste utibreiding is trouwens niet mals. Shadow of the Erdtree heeft een aantal uitbreidingen verslagen die veel gerekend worden tot de beste uitbreidingen ooit. De vorige nummers 1 en 2 (nu dus 2 en 3) waren namelijk de Blood & Wine-uitbreiding van The Witcher 3 en GTA 4: The Lost and the Damned.
Iets verderop in de lijst treffen we Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, Dark Souls: Artorias of the Abyss and GTA 4: The Ballad of Gay Tony. Wat opvalt aan de top 10 is overigens dat FromSoftware, Rockstar en CD Projekt RED de onbetwiste koningen zijn van DLC.