'God of War komt ook naar PC toe via Steam'

News
maandag, 13 september 2021 om 14:45
god of war ps plusf1585818788
Na de grote gameplay reveal van God of War Ragnarok is er mogelijk meer goed nieuws voor liefhebbers van de franchise. Het lijkt er namelijk op dat God of War uit 2018 een port krijgt op PC via Steam.
Het afgelopen jaar is het duidelijk geworden dat Sony meer wil gaan inzetten op PC. Dat platform is voornamelijk het domein geweest van Microsoft en vele andere uitgevers, maar Sony heeft al die tijd juist volledig op haar eigen consoles ingezet. De uitgever beseft nu dat er nog zeker valt te verdienen om ports van geliefde games naar PC. Zo hebben we het afgelopen jaar onder andere Days Gone en Horizon Zero Dawn naar het platform zien komen.
Tijdens de PlayStation Showcase is ook nog eens aangekondigd dat Uncharted 4 en Lost Legacy naar PC komen, maar mogelijk zal er nog een geliefde titel de overstap maken. In de data van GeForce NOW, de streamingdienst van Nvidia, is namelijk een referentie opgedoken naar God of War voor Steam. Als uitgever wordt PlayStation Mobile Inc. benoemd, wat ook de uitgever was van andere PC ports. Het lek is opgedoken, nadat een blogger de database van GeForce NOW heeft ontgrendeld. Naast God of War staan ook andere grote PlayStation titels in de lijst, zoals Returnal en Demon's Souls.

God of War port naar PC lijkt logisch

Sony heeft de komst van God of War naar PC niet bevestigd, maar het zou geen vreemde beslissing zijn van de uitgever. In 2022 komt namelijk God of War Ragnarok uit, nadat de titel dit jaar is uitgesteld. Met een release van de voorganger op PC, kan Sony een nieuw publiek aanspreken om de nieuwe game vervolgens op de PlayStation 5 te kopen.
Met de releases op PC wil Sony namelijk niet de verkopen op de PlayStation consoles in de weg zitten, maar omdat God of War al in 2018 is uitgekomen, zal dat niet het geval zijn. En met de release kan het juist weer de nieuwe fans over de streep trekken. Helemaal na de indrukwekkende PS5 gameplay die tijdens de PlayStation Showcase werd getoond.

Populair Nieuws