Modder maakt SSD adapter voor Xbox Series X

News
maandag, 13 september 2021 om 15:15
xbox series x 2f1601378236
Voor je Xbox Series X kun je niet elke willekeurige SSD gebruiken, maar alleen degene die compatibel zijn met je Xbox. Nu is er een adapter uitgebracht waarmee dit wel kan.
Van de Xbox Series X en S is de mogelijkheid er wel om je opslagcapaciteit uit te breiden met een externe harde schijf. Je kunt alleen niet elke SSD schijf gebruiken, omdat de ondersteunde producten gemodificeerde versies van de cfexpress-standaard zijn. Nu heeft een Chinese modder een adapter gemaakt, waarmee je nu een m.2-SSD zou kunnen koppelen aan je externe cfexpress aansluiting.
Dit liet de Chinees weten op het online sociale media platform Bilibili. Microsoft heeft deze speciale gemodificeerde cfexpress SSD’s gemaakt in samenwerking met Seagate, in vergelijking met andere SSD’s zijn deze alleen behoorlijk prijzig. Omdat de adapters voor cfexpress naar nvme via een m.2-aansluiting ook in camera’s worden gebruikt, zijn ze relatief makkelijk te verkrijgen. Erg voordelig zijn ze alleen niet, op eBay worden ze verkocht voor rond de 100 dollar per stuk.
xbox series x 1f1601378724

Deze Xbox Series X SSD adapter is niet officieel van Microsoft

De adapter ondersteund een snelheid van 1,7 GB/s, die volledig gebruikt kan worden door de externe harde schijf. De volledige pcie 4.0x2 bandbreedte zal te gebruiken zijn, omdat de Chinese modder voor een CH SN 530-ssd koos. Dezelfde wordt ook als interne SSD gebruikt bij de Xbox Series X.
Of andere m.2-ssd’s werken is nog niet bekend, er zullen namelijk werkende drivers voor nodig zijn. Andere willekeurige SSD’s werken zeker niet, het maakt niet uit of je een cfe merk hebt of een andere. Dit laat wel zien dat je externe opslagcapaciteit uitbreiden op je Xbox erg lastig is.

Populair Nieuws