Gloednieuwe Lord of the Rings game onthuld

News
vrijdag, 22 september 2023 om 14:00
tales of the shiref1695379225
The Lord of the Rings moet één van de grootste gaming franchises worden, vindt de rechtenhouder. Daarvoor zijn natuurlijk wel games nodig, het liefst betere dan de Gollum-game van eerder dit jaar. Nu is er een nieuwe game in de franchise onthuld.
Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat er een nieuwe game in de Lord of the Rings-franchise in de maak was. Destijds werd er alleen niet zoveel onthuld over deze titel, behalve dat hij gemaakt wordt door Weta Workshop, een bedrijf dat ook mee heeft gewerkt aan de filmtrilogie van Peter Jackson en de serie van Amazon. Nu is er eindelijk een titel voor deze game.
Via Twitter is bekendgemaakt dat de game Tales of the Shire heet. Hij wordt omschreven als een hartverwarmende game, waarin je een gezellig Hobbit-leven wacht. De epische avonturen van Bilbo en Frodo lijken dus geen onderdeel van deze game.
Het is niet helemaal duidelijk wat de game dan wel is. Het klinkt alsof het een farming/life simulator zou kunnen zijn, een soort Animal Crossing of Stardew Valley in The Shire. De game verschijnt volgend jaar voor PC en consoles, dus hopelijk laat bevestiging over wat voro game het is niet al te lang op zich wachten.

Tales of the Shire-maker heeft ervaring met The Lord of the Rings

Weta Workshop, de studio achter de game, is niet echt bekend als game-studio. Het bedrijf zit van oorsprong in special effects en rekwisieten. In die hoedanigheid heeft het bedrijf ook gewerkt aan eerdere Lord of the Rings-projecten.