Lord of the Rings en Harry Potter 'onderbenut' volgens Warner Bros

News
maandag, 11 september 2023 om 12:30
lord of the ringsf1637942842
Warner Bros. heeft veel bekende franchises in zijn stal, maar volgens CEO David Zaslav wordt niet alles heel effectief gebruikt. Zo zijn The Lord of the Rings, Harry Potter en de DC-franchise onderbenut.
Een succesvolle IP is een machtig wapen voor een producent of uitgever. Bij elke nieuwe IP is het namelijk de vraag of het zal aanslaan bij het publiek en daarmee is het risico heel groot, terwijl bij een bestaande franchise de kans groot is dat het veel fans zal aantrekken. Dat is ook duidelijk aan bijvoorbeeld de strategie van Disney, dat de laatste jaren veel inzet op franchises als Marvel en Star Wars.
Ook Warner Bros. heeft de beschikking over een aantal enorm populaire franchises. Volgens CEO David Zaslav doet het bedrijf alleen te weinig met sommige IP’s, zo laat hij weten tijdens de Goldman Sachs Communacopia and Technology Conference. Dat meldt The Wrap.

“Een van de andere sterke punten van Warner Bros. is dat we geweldige IP’s bezitten. Maar voor ons is de uitdaging dat onze inhoud, onze grote IP’s - Harry Potter, DC, Lord of the Rings - onderbenut worden.”

Nieuwe Lord of the Rings films op komst?

De franchises hebben in het verleden gezorgd voor veel inkomsten. Harry Potter en The Lord of the Rings worden gezien als één van de succesvolste verfilmingen van populaire boeken en hebben ook zeer goed de tand des tijds doorstaan.
Volgens Zaslav is er alleen veel waarde voor aandeelhouders om de ‘onderbenutte’ franchises weer in te zetten. Zo wordt er momenteel een nieuwe Harry Potter-serie gemaakt voor HBO Max dat mogelijk tien jaar lang door kan gaan, maar de CEO stelt dat het ook interessant is om ‘meerdere Lord of the Rings films’ uit te werken. Als Warner Bros. die franchise weer gebruikt, dan kan Warner Bros. ‘de best presterende studio ter wereld’ worden, aldus de CEO.