Take-Two heeft nieuwe Lord of the Rings game in de maak

News
maandag, 15 augustus 2022 om 17:30
lord of the ringsf1637942842
Er komt een nieuwe Lord of the Rings-game aan. Deze wordt uitgebracht door Private Division, een onderdeel van Take-Two. De ontwikkelaar is een heel opvallende studio.
Via Twitter heeft Private Division aangekondigd dat er een nieuwe game wordt gemaakt, die zich afspeelt in “het literaire Midden-aarde universum van J.R.R. Tolkien. Er is een licentie vergeven voor het literaire werk in de reeks, zo staat te lezen op de website van Private Division. De ontwikkelaars kunnen dus aan de gang met “de breedste creatieve licentie om de onderliggende lore van de boeken te interpreteren”. Kort gezegd hoeven de ontwikkelaars zich niet te laten leiden door Peter Jacksons films of de serie van Amazon Prime.
Toch is er een verband tussen die werken en de nieuwe game. De game wordt namelijk ontwikkeld door Weta Workshop. Dit bedrijf verzorgt special effects en rekwisieten voor films. Het is gevestigd in Nieuw Zeeland en heeft aan zowel de Peter Jackson films als de Amazon serie gewerkt.
Het bedrijf heeft sinds 2014 een tak voor game-ontwikkeling. De studio wordt naar eigen geleid door creatieve ontwikkelaars en filmveteranen. Op basis van de website lijkt de studio zich in het verleden vooral met AR-games bezig te hebben gehouden.

Wanneer verschijnt de nieuwe Lord of the Rings-game?

Er is momenteel nog niets dat Weta Workshop en Private Division daadwerkelijk kunnen laten zien rondom dit nieuwe project. De game is namelijk nog vroeg in ontwikkeling. Naar verwachting komt hij uit in het belastingjaar van 2024.

Populair Nieuws