'Gloednieuw Apple product wordt deze zomer onthuld'

News
donderdag, 16 februari 2023 om 10:00
zelfrijdende apple autos getest in californie 131637
De zomer is altijd al interessant voor Apple liefhebbers. Begin juni houdt het bedrijf namelijk altijd een WWDC evenement met veel nieuwe producten en software. Het evenement wordt dit jaar mogelijk nog spannender met een gloednieuw product.
Er wordt al jaren gesproken over een mogelijke VR- dan wel AR-bril van Apple. Naar verluidt is het dit jaar eindelijk zover dat de Mixed Reality-headset van het bedrijf wordt onthuld. Er werd eerder gesproken over een onthulling in het voorjaar, maar volgens Mark Gurman van Bloomberg wordt het wat later (via TheVerge).
Apple zou de onthulling namelijk hebben uitgesteld en nu op WWDC doen. Reden van het uitstel zou zijn dat er problemen waren met hardware en software. Deze moeten eerst aangepakt worden voordat Apple de headset kan presenteren.

Wat weten van Apple’s Mixed Reality headset?

Er is officieel nog weinig bekend over Apple’s nieuwe headset, maar er zijn wat features uitgelekt. Naar verwachting heet het apparaat Reality Pro en wordt het een krachtige headset met hand tracking en de capaciteit om een realistische render van een FaceTime contact te maken. Dat alles krijgt wel een flink prijskaartje, want volgens Gurman gaat de prijs rond de 3000 dollar zitten.
Overigens zijn er geruchten dat er veel heeft moeten wijken voor deze headset. Er zou zoveel personeel op gezet zijn dat er bijvoorbeeld nog maar weinig mensen over waren om aan nieuwe features voor de iPhone 15 te werken. Hoe erg dat de nieuwe smartphone in de weg zit zal ongetwijfeld later dit jaar gaan blijken wanneer er weer informatie over de iPhone begint te lekken.