'Apple gaat mixed reality-headset binnen paar maanden lanceren'

News
maandag, 09 januari 2023 om 11:30
man vr brilf1667563688
Hoewel we er nog van hebben gezien, komt de mixed reality-headset van Apple mogelijk al snel uit. Naar verluidt zal de techgigant de speciale VR-bril al binnen een paar maanden lanceren.
Er wordt al lang gewerkt aan een mixed reality-headset door Apple. Al in 2017 waren er berichten dat de techgigant het bedrijf Vrvana had overgenomen, dat destijds werkte aan de Totem-bril, dat ingezet kan worden voor Augmented Reality en Virtual Reality. Sindsdien zijn er ook al veel geruchten over naar buiten gekomen, maar hebben we nog niks van de headset gezien.
Mogelijk gaat daar binnenkort verandering in komen. Mark Gurman van Bloomberg, die wel vaker met scoops over Apple komt, meldt namelijk dat Apple van plan is om de bril te onthullen voor de Worldwide Developers Conference in juni. We kunnen dus eindelijk de officiële onthulling verwachting in de lente. Apple zal dan naar verluidt later in 2023 de eerste brillen gaan verschepen.

Pittig prijskaartje voor de headset

Gurman zegt dat Apple de mixed reality-headset al aan meerdere ontwikkelaars heeft laten zien, zodat hij alvast kunnen werken aan apps voor het apparaat. De bril zal namelijk draaien op het nieuwe besturingssysteem xrOS en daar moet voor de lancering dus wel rekening gehouden mee worden.
Liefhebbers van Augmented Reality en Virtual Reality die geïnteresseerd zijn in de headset zullen wel even moeten sparen. Volgens de geruchten krijgt het apparaat namelijk een prijskaartje van maar liefst 3000 dollar.