Hamilton en Russell gaan zich niet houden aan 'rare regels'

News
donderdag, 16 februari 2023 om 10:30
lewis hamilton gp italie 2022f1663924060
Voorafgaand aan het nieuwe seizoen heeft de FIA een aantal controversiële regels geïntroduceerd. George Russell en Lewis Hamilton zeggen dat ze zich niet gaan houden aan de ‘rare regels’.
De laatste jaren hebben coureurs zich nadrukkelijk uitgesproken over zaken die hun dicht aan het hart gaan. Zo heeft Lewis Hamilton zijn steun betuigd aan de Black Lives Matter-beweging, terwijl Sebastian Vettel de focus heeft willen leggen op climate change en de vervuiling van de aarde.
Voorafgaand aan het 2023-seizoen heeft de FIA nieuwe regels geïntroduceerd die zulke boodschappen verbieden. Coureurs moeten eerst toestemming vragen van de organisatie als ze ‘politieke, religieuze of persoonlijke’ boodschappen willen verkondigen in de Formule 1.

Mercedes-coureurs in protest

De coureurs van Mercedes zijn alleen niet van plan om zich aan de nieuwe regelgeving te houden. Tijdens een persconferentie laat Lewis Hamilton weten dat ‘niets hem tegenhoudt’ om te spreken over dingen waar hij gepassioneerd over is, zo meldt onder andere GPblog.com. De zevenvoudig wereldkampioen wil geen strafpunten pakken, maar ‘ik zal nog steeds mijn mening geven’.
Ook George Russell is niet te spreken over de aanpak van de FIA. De Brit snapt niet waarom de organisatie dit standpunt heeft ingenomen. “Ik zou graag denken dat het een misverstand is, maar ik ben er niet zo zeker van. We gaan onze meningen en gedachten niet beperken vanwege dit soort rare regels”, laat Russell weten aan de pers.