Hoe de aankomende Mixed-Reality-headset van Apple zal werken

News
woensdag, 25 januari 2023 om 17:00
vr gamenf1661245921
De langverwachte Mixed Reality-headset van Apple is een ambitieuze poging om een 3D-versie van het besturingssysteem van de iPhone te maken. Met oog en handvolgsystemen die de technologie zouden kunnen onderscheiden van concurrerende producten.
Het apparaat van ongeveer €3000,- dat later dit jaar uitkomt onder de naam van Reality Pro, zal een nieuwe benadering hanteren voor de virtuele vergaderingen en meeslepende video’s met als doel de VR-industrie op te schudden.
Het doel van Apple is om steeds iets nieuws te brengen. De eye- en hand-tracking-mogelijkheden zullen een belangrijk verkooppunt zijn voor het apparaat. Het apparaat zal naar verwachtingen ongeveer twee keer zo duur zal zijn als concurrerende apparaten. De kernfuncties omvatten geavanceerde op FaceTime gebaseerde videocalls en vergaderruimten.
De headset kan ook meeslepende video-inhoud weergeven die dient als een extern beeldscherm voor een aangesloten Mac en kan veel functies van iPhones en iPads nabootsen.
pexels fauxels 3183164f1645620626

Zo werkt het

De headset heeft verschillende externe camera’s die de handen van een gebruiker kunnen analyseren, evenals sensoren die ogen kunnen lezen. Hierdoor kan de drager het apparaat bedienen door naar een item of het scherm te kijken.
Net als bij sommige eerdere grote producten van Apple, is het bedrijf van plan langzaam te beginnen. Apple streeft ernaar om de vroege productie van het apparaat in februari in China te starten en overweegt het product daarna in de VS te lanceren. Het prijskaartje zal naar verwachting ook de aantrekkingskracht van het product beperken en Apple werkt al aan een goedkopere versie voor eind 2024 of begin 2025. Dat product zou dichter bij €1500,- kunnen liggen.