Glass Onion breekt nog geen records op Netflix

News
woensdag, 28 december 2022 om 9:30
daniel craig glass onion knives outf1672735161
Vlak voor het kerstweekend lanceerde Netflix de Knives Out-sequel Glass Onion op de streamingdienst. Hoewel de film goede zaken doet, breekt het onverwacht nog geen records bij kijkers.
De eerste Knives Out was een groot succes, tegen de verwachtingen in - ondanks de sterrencast. De film haalde maar liefst 312 miljoen dollar op, met een budget van 40 miljoen dollar. Netflix kocht dan ook al snel de rechten op van de sequel en nog een derde film, voor een bedrag van 469 miljoen.
Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de film direct konden kijken, heeft Netflix Glass Onion: A Knives Out Mystery voor het kerstweekend gelanceerd op de streamingdienst, nadat er eerder al een kleine theatrical release was in de VS. In het eerste weekend heeft Glass Onion vrij goede zaken gedaan met 82,1 miljoen kijkuren en de nummer één-positie in de meeste landen. Dat meldt The Hollywood Reporter.
Maar met die cijfers breekt de film geen records. Sterker nog, het staat op plaats zes van Netflix Originals filmdebuten. Glass Onion moet zich scharen achter The Unforgivable (85,8 miljoen uur) en The Gray Man (88,55 miljoen uur).

Moordmysterie op een eiland

In Glass Onion keert Daniel Craig weer terug als de wereldberoemde detective Benoit Blanc, inclusief zijn southern accent. Deze keer wordt hij uitgenodigd door de excentrieke miljardair Miles Bron naar zijn privé-eiland, samen met de beste vrienden van Bron. Tijdens het weekend wordt een moordmysterie georganiseerd, maar al snel wordt het mysterie realistischer dan de bedoeling is.
Naast Daniel Craig kent Glass Onion opnieuw een cast vol sterren. Zo spelen onder andere ook Edward Norton, Dave Bautista, Kathryn Hahn, Janelle Monae en Leslie Odom Jr. in de film.