'Mario film komt in 2023 al naar Netflix toe'

News
dinsdag, 27 december 2022 om 13:00
mario film bowserf1672141605
Volgend jaar verschijnt eindelijk de Mario film in de bioscopen, met Chris Pratt als de Italiaanse loodgieter. Mogelijk komt de film volgend jaar ook al naar Netflix dankzij een nieuwe deal.
Door alle streamingdiensten die er vandaag de dag zijn, is het bijna onmogelijk om te achterhalen waar een film of serie precies te bekijken is. Door een nieuwe deal tussen Dreamworks, Illumination en Netflix wordt het iets makkelijker om bepaalde films te zien.
Volgens TV Shows Ace hebben de bedrijven namelijk een deal gesloten, waarbij films van de uitgever voor 45 tot 70 dagen in de bioscoop zullen draaien, afhankelijk van het succes. Daarna komen de films maximaal vier maanden exclusief te staan op de streamingdienst Peacock. Vervolgens mag Netflix de film tien maanden lang tonen op hun streamingdienst.
Aangezien de nieuwe Mario film op 5 april draait in de Nederlandse bioscopen, kunnen we de release van de film op Netflix verwachten in ongeveer oktober. Het is nog niet zeker dat de Mario film dan daadwerkelijk op de streamingdienst verschijnt, aangezien Dreamworks, Illumination en Netflix de deal nog niet officieel hebben bevestigd.

Mario film al lang in de maak

De Mario film wordt gemaakt door Illumination en is al een tijdje in de maak. The Super Mario Bros. Movie, zoals de film officieel heet, is namelijk al aangekondigd in 2018. Eigenlijk stond de release al op de planning voor dit jaar, maar Nintendo heeft de film uitgesteld naar 2023.
De rol van Mario wordt vertolkt door Chris Pratt, waar al veel kritiek op is geweest. De stemacteur van Mario in de games was namelijk ook beschikbaar, maar komt niet verder dan een cameo. De rest van de cast bestaat uit onder andere Jack Black, Charlie Day, Anya Taylor-Joy en Keegan-Michael Key.