Final Fantasy 16 moet de ware kracht van de PS5 laten zien

News
woensdag, 28 december 2022 om 10:00
final fantasy 16 releasewindowf1654240445
De vorige Final Fantasy liet al veel pracht en praal zien, maar de sequel gaat daar nog eens flink overheen. Volgens Square Enix zal Final Fantasy 16 namelijk de ware kracht van de PS5 laten zien.
Door de jaren heen zijn fans van Final Fantasy lekker gemaakt met zeer indrukwekkende trailers. Maar die waren altijd door middel van andere software en technieken gemaakt, omdat de consoles van die tijd simpelweg niet zulke beelden kunnen produceren met de game-engine.
Dat geldt alleen niet voor de PlayStation 5. Volgens Naoki Yoshida, de producent voor Final Fantasy 16, is de Revenge trailer met real-time rendering gemaakt in de engine. Dat zei Yoshida tijdens een livestream, die vertaald is door Genki op Twitter. De trailer kwam twee weken geleden uit en toont indrukwekkende beelden.

“De laatste trailer is allemaal real-time rendering, er wordt niks geladen. Final Fantasy 16 is een game geworden waarbij je kan zeggen: kijk naar de kracht van de PS5!”

Wanneer komt Final Fantasy 16 uit?

Een lange tijd was het onduidelijk wanneer Final Fantasy 16 precies zou uitkomen. Square Enix hield vol dat de game in de eerste helft van 2023 zou uitkomen, maar een specifieke datum werd niet gegeven. Tijdens The Game Awards is daar eindelijk meer duidelijkheid over gekomen.
Final Fantasy 16 verschijnt op 22 juni 2023 exclusief voor de PlayStation 5. Die exclusiviteit is niet blijven, want de deal loopt af op 31 december 2023. Vanaf 2024 kan de game dus ook verschijnen voor de Xbox Series X/S.

Populair Nieuws