Nieuwe PS5 SSD cooler moet een stuk effectiever zijn

News
dinsdag, 07 maart 2023 om 11:30
ssd ps5f1678182506
Eén van de beste verbeteringen aan de PlayStation 5, is de toevoeging van een razendsnelle SSD. Die opslag moet alleen wel gekoeld worden en een nieuwe PS5 SSD cooler schijnt daar een stuk beter in te zijn.
Consoles en PC’s hebben altijd een lastige taak om de temperatuur te balanceren. We willen immers allemaal krachtige hardware, zodat we nog mooiere beelden kunnen krijgen op de TV of monitor. Die hardware zorgt alleen wel voor meer hitte, die weer goed gekoeld moet worden. Als onderdelen namelijk oververhit raken, dan kan de performance flink dalen.
Het gaat daarbij niet alleen om de grafische kaart en de processor, ook andere onderdelen kunnen behoorlijk heet worden. Zo heb je voor de SSD in een PlayStation 5 een heatsink nodig, zodat de hitte effectief afgevoerd kan worden. Daarom worden veel SSD’s voor de PS5 verkocht met een speciale heatsink erbij.
Er is nu alleen ook een nieuwe cooler op de markt verschenen, die naar verluidt een stuk effectiever is dan de gebruikelijke heatsinks. Het gaat daarbij om de cooler met een naam die vloeiend uit de mond loopt, namelijk de Graugear G-PS5HS01-Cov.

Hoe werkt de PS5 SSD cooler?

Normaal wordt een heatsink rechtstreeks op een SSD geplaatst. De koperen plaat zorgt ervoor dat de hitte geabsorbeerd wordt van de SSD zelf, waarna het vervolgens die hitte afgeeft aan de lucht.
De cooler van Graugear wordt alleen niet op de SSD zelf geplaatst, maar direct voor de ventilator in de PlayStation 5. Door middel van een koperen ‘leiding’ wordt de hitte van de SSD verplaatst naar de heatsink, die vervolgens meteen weer gekoeld wordt door de ventilator. Daardoor werkt de cooler een stuk efficiënter dan de concurrentie.