‘Gesprekken gaande over Harry Potter HBO Max serie’

News
dinsdag, 04 april 2023 om 10:00
harry potterf1672392942
Er gaan al een tijdje geruchten rond dat Warner Bros. weer meer in wil zetten op Harry Potter. Het succes van Hogwarts Legacy gaf het bedrijf ook weer het nodige vertrouwen in de franchise. Nu ziet het er naar uit dat er een nieuwe serie komt, gebaseerd op de boeken.
Recentere films in de Wizarding World franchise konden niet altijd rekenen op een warme onthaal. De laatste Fantastic Beasts-film leverde zelfs zo weinig op dat het er naar uitziet dat geplande vervolgen van de baan zijn. Maar de waardering voor de originele boeken en films is nog steeds groot.
Het is dan ook al meerdere keren gebleken dat Warner Bros. Discovery weer meer met Harry Potter wil gaan doen. Er waren zelfs al geruchten over een nieuwe verfilming van de boeken. Het ziet er nu naar uit dat die er gaat komen, maar dan als tv-serie, zo meldt Bloomberg (via Variety).
Er zouden onderhandelingen gaande zijn over een HBO Max serie, waarvan elk seizoen één boek uit de Harry Potter-reeks naar het beeld vertaalt. Het ziet er momenteel naar uit dat J.K. Rowling betrokken zal zijn, ondanks de controverse om haar heen. Ze zou geen showrunner worden of een andere grote functie vervullen, maar ze krijgt wel een bepaalde mate van creatieve invloed.

Wanneer komt de nieuwe Harry Potter serie naar HBO Max?

Gesprekken over de serie zouden nog in een vroeg stadium zijn. Er zal dan ook nog wel wat tijd overheen gaan voordat er een cast is en er opnames zijn voltooid, ervan uitgaande dat de serie inderdaad gemaakt wordt. Overigens is dit niet de enige Harry Potter-gerelateerde serie waar geruchten over gaan: er zou ook een serie komen naar aanleiding van Hogwarts Legacy.