Disney gaat nu alweer live-action remake van Moana maken

News
dinsdag, 04 april 2023 om 10:30
moanaf1680594203
De animatiefilm Moana is nog niet zo lang geleden uitgekomen. Toch heeft Disney nu alweer besloten om er een live-action remake van te maken, met opnieuw een rol voor Dwayne Johnson.
Disney heeft een lange lijst aan klassieke animatiefilms in haar collectie, waar veel kinderen en volwassenen mooie herinneringen aan hebben. Een paar jaar geleden is het gigantische mediabedrijf op het idee gekomen om er live-action remakes van te maken, om de klassiekers in een nieuw jasje te steken en te introduceren bij een nieuw publiek.
Zo hebben we al eerder The Lion King, Dumbo, Beauty and the Beast en Aladdin voorbij zien komen en daar komt binnenkort The Little Mermaid bij. Dat zijn stuk voor stuk films die al bijna dertig jaar of nog veel ouder zijn, waardoor het niet zo’n gek idee is om ze een make-over te geven.
Disney gaat nu alleen dezelfde behandeling geven aan een behoorlijk recente film. Het bedrijf heeft namelijk een live-action remake van Moana aangekondigd. Die animatiefilm kwam uit in 2016, met Auli’i Cravalho en Dwayne Johnson in de hoofdrol.

Opnieuw een rol voor Dwayne Johnson

De aankondiging van de live-action remake van Moana wordt gedaan door Johnson zelf, die opnieuw een rol in de film zal spelen. Het is nog onduidelijk of hij weer in de huid kruipt van de demigod Maui, maar daar lijkt het wel op. De rest van de cast is nog niet bekend.
De Hawaiiaanse cultuur speelt een centrale rol in Moana, waardoor Johnson, die zelf van de eilandengroep komt, vereerd is om opnieuw aan het project mee te werken. Volgens de acteur is er geen betere manier om ‘het verhaal van onze mensen, onze passie en ons doel’ te vertellen door middel van muziek en dans.