‘Geliefde Resident Evil 4 content wordt DLC’

News
dinsdag, 28 maart 2023 om 11:00
resident evil 4 remake villagersf1679479517
Onlangs kwam Capcom met een remake van Resident Evil 4. Deze maakt de originele game volgens velen nog beter. Nadruk ligt daarbij wel op “originele game”, want niet alle content die spelers misschien verwachtten zit standaard in de game.
Als je Resident Evil 4 vroeger op PS2 speelde, kan het zijn dat er voor je gevoel iets ontbreekt in de remake. De PS2 versie kende namelijk een parallel verhaal dat niet aanwezig was in de eerste versies van de game en waarin je speelt als Ada Wong. Deze modus heette Separate Ways en is tot dusver nog niet aangekondigd voor de remake.
Maar het ziet ernaar uit dat Separate Ways mogelijk DLC wordt voor de game. Een dataminer op Discord heeft namelijk bestanden gevonden die verwijzen naar “another order”, wat vervolgens gedeeld werd door een Twitter-gebruiker. Another Order is de naam waaronder Separate Ways in Japan bekend is.
De bijbehorende bestandsmappen werden gevonden vlak naast mappen voor de Chainsaw Demo en de Mercenaries-modus. De Chainsaw Demo verscheen vlak voor de release van de game en de Mercenaries-modus verschijnt binnenkort. Het lijkt dan ook niet onwaarschijnlijk dat ook de Separate Ways-map vroeger of later in gebruik wordt genomen.

Wat is Resident Evil 4 Separate Ways?

Zoals gezegd speel je in Separate Ways als Ada Wong. Je ziet haar ook in het hoofdavontuur wanneer je als Leon speelt en Separate Ways laat zien wat Ada beleeft wanneer ze in het hoofdverhaal buiten beeld is. Nadat Separate Ways geïntroduceerd werd in de PS2 versie is deze modus ook speelbaar geweest in de Wii- en PC-versies van de game, dus voor veel recentere fans van Resident Evil 4 is de modus een essentieel onderdeel van de game.