Resident Evil 4 Remake nu alvast gratis te spelen

News
vrijdag, 10 maart 2023 om 10:00
resident evil 4 remake leonf1666177668
Onlangs werd de remake van Resident Evil 4 getoond tijdens een State of Play. Daarbij werd beloofd dat je binnenkort een gratis demo kon verwachten. Nadat Capcom een eigen showcase heeft gehouden is de demo nu beschikbaar.
Capcom is in de afgelopen jaren druk bezig met het updaten van klassieke Resident Evil-avonturen. Binnenkort is het de beurt aan Resident Evil 4, een belangrijke titel waarvan de invloed ver buiten Resident Evil voelbaar is. Wie niet kan wachten op de remake, of nog niet overtuigd is, kan de game nu gratis proberen.
Er is namelijk een demo uitgebracht, onder de naam Chainsaw Demo. Deze is nu speelbaar op alle platformen waarop de game verschijnt. Je kunt hem vinden in de PlayStation Store, de Xbox Store en op Steam.

Wat kun je beleven in de Resident Evil 4 demo?

In de Chainsaw Demo kun je de opening van de game spelen. Het gaat alleen wel om een aangepaste versie, dus het ziet er niet naar uit dat je progressie kunt meenemen naar de volledige versie van de game. Daar staat dan weer tegenover dat je de demo zo lang en zo vaak mag spelen als je wil, in tegenstelling tot veel andere proeven en demo’s die je een beperkte tijd geven.
Als de demo naar meer smaakt, hoef je gelukkig niet bijzonder lang meer te wachten. De volledige Resident Evil 4 remake ligt namelijk deze maand nog in de winkel. Vanaf 24 maart is hij beschikbaar voor PS5, PS4, Xbox Series X/S en PC.