Populaire fighting game straks een jaar lang niet te spelen

News
dinsdag, 28 maart 2023 om 11:30
multiversusf1679993031
De fighting game MultiVersus is officieel nog in open beta, ondanks dat het al een aantal prijzen heeft gewonnen. De open beta stopt binnenkort alleen, waardoor de game bijna een jaar lang niet te spelen zal zijn.
De populaire Super Smash Bros. games hebben de afgelopen tijd meerdere concurrenten erbij gekregen. Zo is Warner Bros. gekomen met MultiVersus, een fighting game waarbij spelers kunnen kiezen uit verschillende bekende figuren uit allerlei franchises. Daardoor is het mogelijk dat Arya Stark uit Game of Thrones het opneemt tegen Bugs Bunny, basketballer LeBron James of Batman.
MultiVersus is sinds juli 2022 te spelen, toen is namelijk de open beta voor de game van start gegaan. Het einde van de beta is alleen in zicht. Warner Bros. en ontwikkelaar Player First Games hebben aangekondigd dat de beta zal stoppen op 25 juni. Het is dan alleen nog niet tijd voor de volledige release.
De game gaat namelijk offline in juni en zal vervolgens pas weer te spelen zijn aan het begin van 2024. Dat valt te lezen in een verklaring op Twitter.

“De open beta was een belangrijk leerproces voor ons en een opstap naar de volgende fase van MultiVersus. We weten dat er nog veel werk te doen is. Als gevolg daarvan hebben we een duidelijker beeld van waar we ons op moeten richten, met name nieuwe personages, maps en modi om je meer manieren te geven om van het spel te genieten, samen met bijgewerkte netcode en meer matchmaking-verbeteringen. Om dat op de goede manier te doen, sluiten we de open beta op 25 juni.”

Pieken en dalen voor MultiVersus

Ondanks dat MultiVersus nog niet officieel is uitgebracht, heeft de game wel al prijzen in ontvangst mogen nemen. Zo is de game uitgeroepen tot Best Fighting Game of 2022 bij The Game Awards. Initieel was de game ook een groot succes, met meer dan 20 miljoen spelers die de game hebben gedownload en gespeeld in de eerste maand volgens Warner Bros.
Sindsdien is het spelersaantal flink gedaald, met een dieptepunt in februari. Dat komt met name door het gebrek aan content die de ontwikkelaar heeft toegevoegd in seizoen 2.