Netflix maakt Terminator anime

News
maandag, 13 november 2023 om 10:00
terminator resistance enhancedf1699864314
Netflix bevindt zich in de ontwikkelingsfase van een nieuw project binnen de wereld van The Terminator-franchise. Interessant om te melden is dat de franchise voor het eerst de wereld van Japanse animatie zal gaan ontdekken.
De iconische filmreeks, voorheen belichaamd door acteur Arnold Schwarzenegger, maakt nu de sprong naar de streamingdienst met een geanimeerde serie getiteld Terminator: The Anime Series. Deze aankondiging kwam op de datum 12 november 2023 en markeert een nieuwe fase voor de bekende sci-fi saga.
In deze geanimeerde serie, geproduceerd door het gerenommeerde Japanse animatiestudio genaamd Production IG, wordt een nieuw verhaallijn in de franchise ontvouwd. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2022, waar al tientallen jaren een verwoestende oorlog woedt tussen menselijke overlevenden en een massaal leger van machines. In deze serie zal de erg beruchte robot genaamd Skynet in het jaar 1997 de oorlog proberen te voorkomen. Als reactie op deze dreiging wordt een soldaat terug in de tijd gestuurd met de missie om het lot van de mensheid te veranderen (net zoals in de originele Terminator films).

Legendarische franchise

De focus ligt in deze anime op wetenschapper Malcolm Lee, die in dit dystopische toekomstscenario werkt aan een geavanceerd AI-systeem om de aanvallen van Skynet tegen te gaan. De tijd reizende soldaat moet naar het jaar 1997 om Lee te beschermen tegen een meedogenloze moordenaar uit de toekomst, wiens acties het lot van Lee's drie kinderen voorgoed veranderen.
Wat deze serie extra opmerkelijk maakt, is dat het de eerste animatie is binnen de uitgebreide Terminator-franchise, die al zes films, een televisieserie, boeken, stripverhalen en games bevat. De franchise, die voornamelijk bekend is van de films met superster Arnold Schwarzenegger, is zometeen dus een animatieserie rijker.
Matt Tomlin, de drijvende kracht achter het project, vervult meerdere rollen als productieleider, uitvoerend producent en schrijver. Hij benadrukt de kans om Terminator op een grensverleggende manier te benaderen en prijst met nadruk Netflix en Skydance voor het vertrouwen in zijn visie.