Hades 2 aangekondigd tijdens The Game Awards

News
vrijdag, 09 december 2022 om 15:30
hades 2 mainf1670590533
Supergiant Games heeft tijdens The Game Awards 2022 verrast door de opvolger van indie-favoriet Hades aan te kondigen. Maar dit keer niet meer met Zagreus in de hoofdrol, maar zijn zusje Melinoë
Supergiant Games heeft een prachtige reeks games op hun palmares staan, met klinkende namen als Bastion, Transistor, Pyre en natuurlijk Hades. Nog nooit maakte de studio een vervolg op één van hun games. Daar komt nu verandering in, want Supermassive heeft tijdens de Game Awards een vervolg op publiekslieveling Hades aangekondigd, simpelweg Hades II geheten.
In de trailer maken we kennis met Melinoë, een onsterfelijke prinses van de onderwereld, die de hoofdrol voor zich opeist. De opdracht: neem het op tegen de Titaan van Tijd, Chronos. De trailer toont meteen gameplay van de nieuwe game en dat ziet her prettig herkenbaar uit. Het beeld heeft een isometrisch camerastandpunt en ook de tekenstijl kennen we van de eerste game. De prinses van de onderwereld excelleert in toverij en krijgt dit keer de support van de gehele Olympus in de confrontatie met Chronos.

Nog even geduld, meer Hades II nieuws in 2023

Hoewel de game er al prima uitziet, is Supergiant Games nog lang niet klaar met de ontwikkeling. De ontwikkelaar geeft aan dat de game eerst in Early Access zal verschijnen, maar nog geen definitieve releasedatum heeft. Wel heeft de game inmiddels een eigen Steam pagina, waar gamers hun interesse in de game kenbaar kunnen maken.
De game is nu alleen nog aangekondigd voor PC via Steam en Epic Games Store, met later meer details over console-versies. Voor meer informatie over de game zullen we helaas tot 2023 moeten wachten, maar tot die tijd kunnen we alvast van de trailer genieten.