Geliefde Disney-film krijgt LEGO-set

News
maandag, 12 juni 2023 om 18:00
Je hebt dit jaar misschien wat meer Disney LEGO-sets gezien dan je gewend bent. Disney wordt 100 en dat moet gevierd worden. Maar nu is er een set onthuld die al wat langer in de koker zit.
Bij Disney-films uit de jaren 90 denk je misschien eerder aan The Lion King en The Little Mermaid dan aan Hocus Pocus. Maar laatstgenoemde heeft zeker de nodige fans. Eén van hen, de Belgische Amber Veyt, diende een aantal jaren geleden een set gebaseerd op de film in bij LEGO Ideas.
Die set kreeg de nodige steun en werd ongeveer een jaar geleden gekozen om een officiële LEGO set te worden. Intussen is hij verder afgewerkt en is hij klaar om in de winkels te verschijnen. De set is gebaseerd op het huis van de Sandserson-zussen, drie kwaadaardige heksen uit de film.
Het huis telt 2316 steentjes en heeft naast een gedetailleerde buitenkant ook een volledig interieur. Qua figuurtjes zijn de Sanderson-zussen natuurlijk aanwezig, net als Max, Danni en Allison. Liefhebbers van de film zullen blij zijn dat je het huis ook kunt vermommen als het Sanderson Witch Museum, net als in Hocus Pocus.

Hocus Pocus onverwacht succes op Disney+

Hocus Pocus leeft niet alleen in de harten van wie de film in de jaren 90 heeft gezien. Een vervolg voor Disney+ werd vorig jaar enigszins onverwacht de best bekeken original op de dienst ooit. Er zou zelfs gesproken worden over een derde deel.
Mocht je de LEGO-set graag willen hebben, dan kun je overwegen om hem op te halen in een LEGO-store. Als je daar op het juiste moment heen gaat kun je bovendien ook de ontwerper ontmoeten. Amber Veyt zal op 8 juli tussen 10.00 en 12.00 uur aanwezig zijn in de LEGO Store in de Mall of the Netherlands. Op 9 juli is ze tussen 12.00 en 14.00 te vinden in de LEGO Store in Utrecht.

Populair Nieuws