Samsung komt met extreem brede en dure OLED gaming monitor

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 9:00
samsung odyssey oled g9f1686582276
Voor wie zich wil onderdompelen in een andere wereld kan dat deze maand doen met de Samsung Odyssey OLED G9. Deze enorme brede OLED gaming monitor heeft alleen wel een flink prijskaartje.
De technologie op het gebied van gaming monitoren maakt de laatste jaren enorme sprongen. Eén van de grootste voorvechters is zonder twijfel Samsung, dat eerder al de grens verlegde met de eerste Odyssey monitoren.
Deze maand komt Samsung met de nieuwste versie in de line-up, namelijk de Samsung Odyssey OLED G9. Het is de allereerste OLED monitor met een resolutie van maar liefst 5120x1440 en een 32:9 aspect ratio. Ter vergelijking, dat is alsof je twee normale 1440p monitoren aan elkaar vast zou plakken.

Zeer indrukwekkende specs

Daar houden de indrukwekkende specificaties bovendien niet bij op. Samsung maakt voor de monitor namelijk gebruik van haar eigen QD-OLED panelen, met een kromming van 1800R en een refresh rate van maar liefst 240Hz.
Door Quantum Dot-technologie kan er een hogere helderheid en contrast worden geproduceerd, terwijl OLED niet alleen zorgt voor prachtige kleuren en diepe zwartwaardes, maar ook een response time van 0,03 milliseconde. Dat betekent dat als er iets in een game gebeurt, dat het direct en enorm vloeiend op het scherm getoverd wordt.
Die specificaties zijn natuurlijk niet goedkoop en de gaming monitor is dan ook enorm duur te noemen. De Samsung Odyssey OLED G9 is nu te pre-orderen voor 2199 euro en wordt rond 26 juni verwacht.

Populair Nieuws