Iconische Star Wars locatie wordt eindelijk een LEGO set

News
vrijdag, 02 juni 2023 om 9:30
Er zijn al zo’n 24 jaar verstreken sinds het verschijnen van de eerste LEGO Star Wars sets. Je zou misschien verwachten dat alle schepen en locaties uit de originele films inmiddels behandeld zijn. Maar een iconische locatie krijgt deze zomer voor het eerst een LEGO set.
Tegen het einde van A New Hope arriveren de blauwdrukken van de Death Star dan eindelijk bij de rebellenbasis, die gelegen is op Yavin 4. De film sluit af met een heldhaftige en bijna onmogelijke verdediging van die basis. Maar gek genoeg is deze locatie nog nooit als LEGO Star Wars set verkrijgbaar geweest.
Daar komt deze zomer verandering in. Vanaf 1 augustus kun je aan de slag met de basis en alle bekende elementen zijn aanwezig. Van buiten herken je de piramidevormige tempel waar de basis in is gevestigd en aan de binnenkant zie je onder andere de ruimte waar de zwakte van de Death Star wordt uitgelegd, de kamer waarin Leia het ruimtegevecht volgt en de zaal waar Han en Luke uiteindelijk gehuldigd worden.

LEGO Star Wars Yavin 4 is schatkist aan figuurtjes

Iets wat voor veel Star Wars fans niet onbelangrijk zal zijn, is dat er ook een aantal zeer interessante figuurtjes bij de set zijn inbegrepen. Luke en Leia zijn bijvoorbeeld gehuld in de outfits die ze alleen in de allerlaatste scène van de film dragen en daarom vrijwel nooit in een LEGO-set te vinden zijn. Ook een aantal obscure personages als generaal Dodonna, Garven Dreis (Red Leader) en Jon Vander (Gold Leader) zijn inbegrepen.
De set telt 1067 steentjes en zal dus ook een best aardige bouwtijd bieden. Zoals gezegd verschijnt de set in augustus. Helaas is nog niet bekend of en wanneer je pre-order kunt plaatsen.

Populair Nieuws