Onverwachte film nu best bekeken Disney+ original

News
dinsdag, 01 november 2022 om 10:00
disneylogof1632855639
Originele films en series zijn belangrijk voor de meeste streamingdiensten. Ook Disney+ trekt veel kijkers aan de hand van originele films en series van bijvoorbeeld Marvel en Star Wars. Je zou misschien verwachten dat de best bekeken Disney+ original film ook in zo’n franchise zou zitten, maar dat blijkt niet het geval.
Dit jaar blijkt succesvol voor vervolgen die lang op zich hebben laten wachten. Top Gun: Maverick is één van de best verdienende films van het jaar tot nu toe en Avatar: The Way of Water zal waarschijnlijk ook flink publiek trekken. Het blijkt ook dat een vervolg op de film Hocus Pocus hoge ogen gooit op Disney+.
Hocus Pocus 2 verscheen op 30 september op Disney+ en is in de maand die sindsdien is verstreken de meest bekeken Disney+ original film ooit geworden, meldt Deadline. Volgens analysebedrijf Nielsen heeft de film ook een ander groot record in handen. De film is in zijn eerste weekend 2,7 miljard minuten gestreamd, wat zorgt voor het meest succesvolle eerste weekend van een streamingfilm ooit.
Dit terwijl de originele Hocus Pocus inmiddels bijna 30 jaar oud is. Het is zeker niet de eerste keer dat een film een deel van het succes dankt aan nostalgische kijkers. Ook het feit dat alle hoofdrolspelers uit de originele film (Sarah Jessica Parker, Bette Midler en Kathy Najimy) terugkeerden voor Hocus Pocus 2.

Waar gaat Hocus Pocus 2 over?

In de originele film worden drie kwade heksen op Halloween per ongeluk uit de dood teruggehaald. Ze worden verslagen, maar in Hocus Pocus 2 gebeurt hetzelfde nog een keer. De film is te zien op Disney+ is is misschien goed vermaak voor wie de Halloween sfeer nog niet wil laten gaan.