Geld verdienen op YouTube wordt makkelijker

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 17:30
youtube kindermishandelingsvideo uit de lucht gehaald 136250
YouTube video’s maken lijkt misschien een makkelijk baantje, maar je moet aan de nodige voorwaarden voldoen voordat je überhaupt in aanmerking komt om betaald te krijgen voor je werk. YouTube gaat dat nu veranderen. De eisen om geld te verdienen op YouTube worden verlaagd.
YouTubers komen voortaan sneller in aanmerking voor het YouTube Partner Program, meldt The Verge. Dat betekent dat je in theorie sneller geld kunt gaan verdienen aan het maken van video’s op het platform. In eerste instantie gelden de nieuwe eisen alleen in de VS, het VK, Canada, Taiwan en Zuid-Korea.
Het partnerprogramma maakt zichzelf toegankelijker door het aantal abonnees en kijkuren te verlagen dat je nodig hebt om in aanmerking te komen. Voorheen kwam je pas in aanmerking voor het partnerprogramma bij 1000 abonnees, maar dat wordt nu 500. Verder hoef je maar 3000 kijkuren te vergaren, in plaats van 4000 en zijn 3 miljoen views op je shorts voldoende in plaats van de 10 miljoen die je voorheen nodig had.
Met deze nieuwe eisen kom je alleen niet direct in aanmerking om geld te verdienen aan de advertenties die bij je video’s getoond worden. In plaats daarvan kun je geld gaan verdienen aan lidmaatschappen van je kanaal, betaalde chats en fooien. YouTube blijft ook de advertentie-opbrengsten delen met creators, maar pas als ze aan de oude eisen van het partnerprogramma voldoen.

YouTube verandert flink

Het partnerprogramma is niet het enige dat verandert bij YouTube. Ook voor wie zelf geen video’s maakt verandert er het één en ander, met name rondom advertenties. Het platform komt namelijk met lange advertenties die niet overgeslagen kunnen worden en experimenteert met het weren van adblockers.

Populair Nieuws