De 5 beste aankondigingen van Ubisoft Forward 2023

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 18:00
2023 05 25 ubisoft forwardf1686640015
Dansers op het podium een heuse band die Skull and Bones met muziek opluisterden, er was weer genoeg te zien tijdens de Ubisoft Forward. Wij hebben de beste, meest indrukwekkende en interessantste aankondigingen voor jullie op een rijtje gezet.
De Ubisoft Forward 2023 zit er weer op en het was weer een feest om naar te kijken. Niet zomaar de ene trailer na de andere, maar dans, muziek en andere verstrooiingen, die - uiteraard - afgewisseld gingen met fraaie beelden van bekende aankomende games, zoals Assassin's Creed, maar ook nieuwe onthullingen. Wij hebben de beste onthullingen voor jullie op een rijtje gezet.

Assassin's Creed

Een Ubisoft Forward zonder Assassin's Creed? Onmogelijk! Deze showcase kregen we maar liefst drie nieuwe games voorgeschoteld in het Assassin's Creed universum. Assassin's Creed Jade zal uitkomen op mobiele telefoons in een samenwerking met Level Infinite. De game speelt zich af in het vroegere China tijdens de Qin Dynastie en biedt alle bekende AC elementen: verkennen, parkour, gevechten en sluipmoorden. We weten nu al dat de game onder anderen de Chinese Muur zal bezoeken, alsook de - destijds - hoofdstad Xianyang. Wie geïnteresseerd is kan zich nu aanmelden voor de publieke beta.
Maar, waar onze aandacht toch het meest door getrokken werd, was Assassin's Creed Nexus, een heuse VR game voor de Quest 2 en 3. Wie bij VR denkt aan een veilige game waarbij bewegen met fluwelen handschoenen aangepakt wordt vanwege mogelijke misselijkheid, komt bedrogen uit. De trailer toont parkour zoals het bedoeld is: zwaaien, springen, en klimmen dat het een lieve lust is, om uiteindelijk je prooi van bovenaf te verschalken, of een fraaie leap of death uit te voeren. We zijn benieuwd wie daarbij gewoon kan blijven staan!

Avatar: Frontiers of Pandora

Of je nu fan bent van de Avatar films of niet, Pandora biedt een bijzonder fraaie wereld met legio mogelijkheden voor strijd tussen geheel verschillende facties. Dat is dus precies wat Avatar: Frontiers of Pandora biedt. De trailer toont verschillende gebieden van Pandora met hun flora en fauna en de verschrikkelijke mensen die de boel komen verstieren. De game heeft een sterke Far Cry-vibe, maar dat vinden we in dit geval helemaal geen diskwalificatie. De game krijgt ook meteen een releasedatum: 7 december ligt de game in de fysieke en virtuele winkelschappen.
Nooit gedacht dat we het nog eens zouden zeggen, maar kom maar op met Avatar!

Star Wars Outlaws

De Star Wars games vliegen ons om de oren. Met Star Wars Jedi: Survivor, Star Wars Hunters en de PSVR2 titel Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge - Enhanced Edition mogen we dit jaar al niet klagen. Maar ook volgend jaar hebben fans van een galaxy far, far away flink wat om naar uit te kijken. Wij werden erg blij van wat Ubisoft van Star Wars Outlaws, waarin we onder andere op zo'n 10 minuten echte gameplay te zien kregen. Hierin ontmoeten we de hoofdpersoon Kay Vess die door een basis van de Pykes, een groep georganiseerde misdadigers, sluipt. Kay werkt samen met Nix, die kan assisteren door door vijanden af te leiden of schakelaars om te zetten.
De game ziet er prachtig uit met een perfect Star Wars sfeertje, dus dit is er zeker eentje om naar uit te kijken. Hopelijk hoeft dat niet de lang, want naar verluidt zou de game uiterlijk begin volgend jaar uitkomen.

XDefiant

Met de Free to Play XDefiant wil ubisoft het gevecht aangaan met Call of Duty en andere shooters. Deze arena shooter moet het volgens Ubisoft vooral hebben van de razendsnelle gameplay. De game verschijnt al snel, namelijk ergens deze zomer. Voor die tijd wordt er zelfs nog een beta gehouden waaraan iedereen mee kan doen.
Als de game lanceert kunnen spelers kiezen uit bekende facties, waaronder DedSec, de Echelon en de Ghosts. Komt bekend voor? Dat klopt. Deze game wordt een crossover van bekende, bestaande spelseries!

Prince of Persia: The Lost Crown

Zou het dan toch eindelijk? Krijgen we na al die jaren toch nog een waardige Prince of Persia voorgeschoteld? Nadat eerder de Prince of Persia Sands of Time terug naar de tekentafel verbannen was, komt Ubisoft nu met een remake van een nog veel eerdere versie van Prince of Persia. The Lost Crown is een 2D game, net als de allereerste Prince of Persia, al die jaren geleden. Die game, die eigenlijk aan de wieg gestaan heeft van de inmiddels zo bekende Assassin's Creed reeks, krijgt nu eindelijk de erkenning die hij verdient met een remake.
Alhoewel, een 1 op 1 remake is het niet, de game is helemaal aan de huidige game-eisen aangepast. Ook het verhaal is anders. Dit keer speel je niet als prins, maar moet je juist de prins redden! We kijken erg uit naar deze gewaagde remake, want een nieuwe flater kan deze serie eigenlijk niet echt hebben. Maar, als de game in de buurt komt van de trailer, hoeven we ons daar niet echt zorgen om te maken.
Dat waren ze, de vijf beste onthullingen van de Ubisoft Forward. Natuurlijk was er met Just Dance 2024, Rocksmith+, Roller Champions en The Crew Motorfest nog veel meer om van te genieten. Is jou iets anders opgevallen in de show, laat het ons dan vooral weten!