YouTube draait een feature de nek om

News
vrijdag, 26 mei 2023 om 13:00
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
De meeste tijd die je op YouTube doorbrengt zal besteed worden aan traditionele video’s, maar het platform heeft nog veel andere features. Eén daarvan gaat nu alleen verdwijnen. YouTube rekent definitief af met Stories.
Veel social media sites kijken voor features nog wel eens bij elkaar af. YouTube Shorts hebben bijvoorbeeld verdacht veel van TikTok video’s. Ook keek YouTube ooit af bij Instagram en SnapChat voor Stories.
YouTube Stories bestaan sinds 2017 en geven bepaalde gebruikers de mogelijkheid om updates te geven over waar ze mee bezig zijn, om op die manier hun kanaal te promoten. Die updates verdwijnen na verloop van tijd, zoals ook op SnapChat en Instagram. Er zijn alleen maar weinig mensen die gebruik maken van de YouTube-versie van deze feature.
Mogelijk is dat een deel van de reden dat Stories gaan verdwijnen, maar het kan ook te maken hebben met overlap met andere features. YouTube moedigt bijvoorbeeld aan dat je na het verdwijnen van Stories meer gebruik gaat maken van Community Posts (waarvan je nu ook kunt instellen dat ze verdwijnen). Als je een kort filmpje wil plaatsen kan dat nu natuurlijk terecht in een Short.

Wanneer gaan YouTube Stories verdwijnen?

Het duurt niet al te lang voordat YouTube Stories definitief verdwijnen. Vanaf 26 juni kunnen er geen nieuwe Stories meer gemaakt worden. Stories die op dat moment al live staan verdwijnen na zeven dagen.

Populair Nieuws