Geen TikTok video’s of streams in Rusland door ‘fake news-wet’

News
maandag, 07 maart 2022 om 9:40
tiktoklogo 820x504f1595431235
TikTok maakt het voorlopig onmogelijk om te streamen of nieuwe video’s te uploaden in Rusland. Dat heeft alles te maken met een nieuwe wet van het land. Deze verbiedt het verspreiden van ‘fake news’.
De Russische president Vladimir Putin heeft onlangs een nieuwe wet getekend die het verbiedt om nepnieuws te verspreiden. Wie ‘onjuiste informatie’ over de Russische strijdmachten verspreid of oproept tot sancties tegen het land kan flink gestraft worden. Die straffen kunnen oplopen tot vijftien jaar gevangenisstraf.
Met het oog op deze wet maakt TikTok het tijdelijk onmogelijk om te livestreamen of nieuwe video’s te uploaden in Rusland. Het platform wil zo haar werknemers een gebruikers beschermen tegen de gevolgen van het breken van de fake news-wet. Berichten in de app blijven wel gewoon beschikbaar.
Intussen onderzoekt TikTok de details van de 'fake news-wet'. Wellicht kunnen alle functies van de app hervat worden met nieuwe maatregelen. TikTok houdt nieuwe ontwikkelingen scherp in de gaten. Het platform deelt belangrijke nieuwe ontwikkelingen op haar blog.
Rusland treft meer maatregelen tegen het verspreiden van informatie die niet is goedgekeurd door het Kremlin. Onlangs blokkeerde het land meerdere social media-platforms, waaronder Facebook en Twitter.

Veel bedrijven trekken zich terug uit Rusland

TikTok is zeker niet de eerste die maatregelen treft rondom de oorlog in Oekraïne. Hoewel het bedrijf zich nog niet helemaal terugtrekt uit het land doen veel andere bedrijven dat wel. Zo zijn veel grote spelers in de filmwereld voorlopig niet van plan om hun films naar Rusland te brengen. Hetzelfde geldt voor veel game-uitgevers. Ook Netflix treft maatregelen naar aanleiding van aan Russische wet. Deze verplicht het platform propaganda uit te zenden

Populair Nieuws