De beste gratis games voor iOS en Android

Article
zondag, 06 maart 2022 om 17:00
pexels rodnae productions 7915313f1645802700
Tegenwoordig heeft iedereen onderweg een gameconsole bij zich; namelijk je smartphone. De Apple App Store en Google Play Store staan bomvol met gratis games, waardoor het soms lastig kan zijn om een overzicht te houden. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

The Lord of the Rings: War

Herontdek het iconische continent Midden-aarde in de strategiegame The Lord of the Rings: War. De oorlog om de Ring is tot een tijdelijk einde gekomen, maar de vrede is nog niet gewonnen. Zoek de Ene Ring, sluit je aan bij een factie, stel het grootste leger dat Midden-aarde ooit gezien heeft samen en vorm een alliantie met andere spelers.
lotrwarf1645803324

Pikmin Bloom

Sinds een paar maanden hebben de Pikmins hun eigen Pokémon Go-achtige app, namelijk Pikmin Bloom. In deze augmented realitygame kun je verschillende soorten bloemen planten, Pikmins laten groeien en voorwerpen verzamelen om je nieuwe vriendjes te verzorgen en bevriend te houden. Net als Pokémon Go wil ook Pikmin Bloom spelers motiveren om meer naar buiten te gaan. De perfecte app nu het voorjaar er weer aan zit te komen.
pikminf1635853637

MHA: The Strongest Hero

In MHA: The Strongest Hero speel je als een van je favoriete helden uit de hit-anime My Hero Academia. De game speelt zich af in Honei, een stad speciaal bedacht voor de app. In deze stad vind je bekende personages, zowel andere studenten en helden als schurken.
Natuurlijk is vechten tegen villains en burgers beschermen een belangrijk onderdeel in de game, maar er is nog genoeg te doen als je daar even geen zin in hebt. Zo kun je je dorm versieren, je helden voeren en trainen, sidequests volbrengen of je favoriete momenten uit de anime herbeleven. Let op: MHA: The Strongest Hero is een gachagame, dus er is geen garantie dat je als je favoriete personage kan spelen. Izuku Midoriya, Denki Kaminari en Eijiro Kirishima zijn wel voor iedereen beschikbaar.
mhastrongestherof1645805048

One Piece Treasure Cruise

In de turn-based RPG One Piece Treasure Cruise kan je het hele verhaal van de populaire anime opnieuw beleven. Stel de pirate crew van je dromen samen door te kiezen uit meer dan 2000 karakters (let op! Het betreft hier weer een gachagame). Je bent hierbij niet gebonden aan de helden uit de serie; ook de slechteriken kunnen geworven worden. Samen met je crew ga je de strijd aan tegen andere piraten en mariniers uit het One Piece-universum.
onepiecef1645804329

Animal Crossing: Pocket Camp

In Animal Crossing: Pocket Camp kun je je fantasie de vrije loop laten bij het ontwerpen van je eigen kampeerplaats. De app krijgt constant nieuwe items via updates en events, waardoor je je camping zo vaak kan veranderen als je maar wil. Tover je kampeerplaats om tot een café, festival, winter wonderland, pretpark, sprookjesland, bibliotheek… Wat je maar wil!
Het is natuurlijk geen Animal Crossing game zonder de geliefde dieren. Door verschillende verzoeken van de dieren te vervullen, raak je steeds beter bevriend zodat je ze uiteindelijk kan uitnodigen om op je kampeerplaats te verblijven. Er kunnen tegelijk acht dieren tegelijk logeren, maar je kan natuurlijk altijd iemand vervangen.
pocketcampf1645804298

Crash Bandicoot: On the Run!

Wie niet genoeg kan krijgen van Crash Bandicoot heeft geluk: de Tasmaanse buideldas heeft ook zijn eigen app. Dit keer moeten Crash en zijn zus Coco het multiversum redden. Nieuwe en oude vijanden proberen je tegen te houden. De game heeft een soortgelijke gameplay als de originele games en brengt je ook terug naar klassieke locaties op de Wumpa Islands, zoals Turtle Woods, Temple Ruins en The Great Gate.
crashf1645804221

Marvel Strike Force

De aarde wordt aangevallen en het is aan Marvel helden én slechteriken om de planeet te beschermen. Verzamel Marvel-karakters om zo het sterkste team samen te stellen. Er zijn genoeg om uit te kiezen, dus grote kans dat jouw favoriet erbij zit.
Van oude favorieten als Captain America, Thor, Wolverine, Hulk en Spider-Man tot nieuwere helden als Ms. Marvel, Spider-Man (Miles Morales), Kate Bishop en America Chavez. Ook de villains hebben een aardige lijst: Mysterio, Doctor Doom, Red Skull, Green Goblin, Nebula, Loki, Venom, Killmonger en meer.
Dit is natuurlijk maar een kleine greep van alle gratis games die je op je smartphone kunt spelen. Staat jouw favoriet ertussen? Laat het ons weten!