Geen Mario en Zelda, maar focus op nieuwe IP voor Nintendo

News
dinsdag, 13 april 2021 om 10:00
nintendo switch 3953601 1920f1618299411
Nintendo gaat de focus verleggen voor toekomstige games voor de Switch. Niet langer ligt de focus op bekende gezichten als Mario en Zelda, maar komt de focus juist te liggen op nieuwe IP. Zo vertelt Nintendo president Shuntaro Furukawa in een interview met Nikkei.
Dat Nintendo de focus gaat verleggen op nieuwe IP betekent niet direct dat Mario en Zelda geen aandacht meer krijgen. De topman van Nintendo laat het volgende namelijk weten in het interview. Furukawa: "Ik kijk zelf en bestudeer verschillende vormen van entertainment. In de toekomst focussen we ons op nieuwe gamereeksen en bekende reeksen als Mario en Zelda."
Toch blijft het daar niet bij. De topman van het Japanse bedrijf laat namelijk weten dat er achter de schermen niet alleen aan nieuwe IP, maar ook aan nieuwe technieken gewerkt wordt. Technieken die nu alleen nog niet helemaal toegepast kunnen worden omdat de technologie dit nog niet toelaat.
"We werken constant aan nieuwe ideeën voor nieuwe consoles die de markt verwacht, maar er zijn soms dingen die we niet kunnen doen op het moment wegen de technologie en het kostenplaatje", aldus Furukawa. Daarmee geeft de topman al de eerste hint naar een toekomst na de Switch. De baas van Nintendo stelt namelijk dat de Nintendo Switch nu ongeveer halverwege haar levenscyclus zit. Daarmee zou de console dus nog zo'n vier jaar mee moeten gaan.
capturef1614068856

Nieuwe IP nog in mysterie gehuld, 2021 niet

Hoewel de nieuwe IP's verder niet besproken werden, is er momenteel wel al het één en ander duidelijk over hoe 2021 eruit ziet voor Nintendo. Zo staan Mario Golf: Super Rush en een remaster van The Legend of Zelda: Skyward Sword op de planning. Deze titels komen allemaal voor de zomer uit.
Na juni is de releasekalender van Nintendo alleen in veel mysterie gehuld. Grote titels als Metroid Prime 4, Bayonetta 3 en een vervolg op The Legend of Zelda Breath of the Wild gaan nog vrijwel zonder concrete informatie door het leven. Velen vragen zich af wanneer de games komen. Speculatie gaat dat Nintendo de games misschien achter de hand houdt voor wanneer de Switch Pro verschijnt, maar dat is officieel natuurlijk niet bevestigd.