The Simpsons acteur heeft spijt van rol Apu

News
dinsdag, 13 april 2021 om 9:30
the simpsonsf1575015612
Stemacteur Hank Azaria is vorig jaar al gestopt met het inspreken van Apu Nahasapeemapetilon in The Simpsons. Azaria biedt nu ook zijn excuses aan voor zijn bijdrage aan de ‘stereotypische rol’.
Vorig jaar kwam Fox Studios met een opvallende verklaring. Vanaf dat moment zou de studio namelijk geen blanke stemacteurs meer gebruiken voor gekleurde personages in de langlopende animatieserie The Simpsons. Al een paar maanden eerder was Hank Azaria al gestopt, die onder andere de rol van de Indische winkelier Apu Nahasapeemapetilon en Carl Carlson in, de donkere collega van Homer.
Azaria was gisteren te horen in de Armchair Expert podcast, waarin hij vertelt over de lessen die hij recent heeft geleerd. De stemacteur heeft namelijk echt spijt van zijn bijdrage aan de stereotypering van Indische personages in Hollywood, zo vertelt hij in de podcast.

Apu al eerder onder vuur

De problematische situatie rondom het karakter Apu kwam niet pas in 2020 aan het licht. Al in 2017 kwam er een documentaire genaamd The Problem with Apu uit, waarin wordt benadrukt hoe andere culturen worden getoond door Hollywood. Met name het feit dat een Indisch personage werd ingesproken door een blanke stemacteur zorgde voor veel ongenoegen.