Stapels Star Wars en Marvel films uitgesteld door Disney

News
woensdag, 14 juni 2023 om 10:30
Het had de komende jaren aardig druk moeten zijn voor Star Wars- en Marvel-fans. Maar helaas loopt het niet helemaal op rolletjes in Hollywood. Als gevolg van de schrijversstaking zijn er veel films uitgesteld door Disney.
Er liggen momenteel veel producties op pauze door de schrijversstaking. Dat betekent natuurlijk ook dat veel films hun bedoelde releasedatum niet kunnen halen. Disney heeft nu bevestigd dat meerdere films voor de komende jaren zijn uitgesteld, waarbij met name Marvel veel moet schuiven.
Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars zijn beide bijvoorbeeld een vol jaar uitgesteld, waardoor fase 6 van het MCU nu pas in 2027 eindigt. Andere Marvel films hoeven wat minder te schuiven: Captain America 4 en Thunderbolts zijn bijvoorbeeld uitgesteld, maar blijven in 2024. Opvallend genoeg kan Deadpool 3 eerder uitkomen, namelijk in mei 2024.
De eerstvolgende Star Wars film had in december 2025 in de bioscoop moeten draaien, maar dat wordt nu mei 2026. Daarmee is 2026 gelijk aardig druk voor Star Wars, want een tweede film staat op de planning voor december van dat jaar. Eén van die films is waarschijnlijk het project waarin Rey terugkeert, maar het is niet duidelijk welke andere film er in 2026 verwacht wordt.

Disney uitstel treft ook Avatar

Lang wachten op een Avatar-film is niets nieuws, maar het was de bedoeling dat de resterende films sneller uit zouden komen. Toch zijn ook deze uitgesteld. Avatar 3 had in 2024 moeten verschijnen, maar dat wordt nu 2025. De vierde en vijfde film zijn verder opgeschoven, naar 2029 en 2031.