Lewis Hamilton wil speciale regel om dominantie Red Bull te stoppen

News
vrijdag, 30 juni 2023 om 9:30
lewis hamilton gp bahrein 2023f1678279880
Lange tijd heeft Lewis Hamilton genoten van de dominantie van Mercedes in de Formule 1. Maar nu wil de zevenvoudig wereldkampioen een speciale regel invoeren om Red Bull Racing af te stoppen.
Het gaat momenteel erg goed met Red Bull Racing in de Formule 1. Het team heeft tot nu toe alle races gewonnen en heeft dan ook een voorsprong van 154 punten op de nummer twee, Mercedes. Red Bull heeft zo’n grote voorsprong, dat het team nu al kan beginnen met de auto voor volgend jaar. Dat heeft teambaas Christian Horner gezegd.
Lewis Hamilton roept de FIA nu op om een nieuwe regel in te stellen, die voorkomt dat teams al zo vroeg beginnen met de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar. Dat laat de coureur weten aan Sky Sports F1. Volgens Hamilton zou het namelijk de dominantie van een team in stand houden.

“We zijn nooit zo vroeg begonnen als zij. Daarom zeg ik dat het moet veranderen - want dat is waarom je zo lang dominantie hebt, en ze blijven het maar laten gebeuren. Ferrari lag voor en daar gebeurde hetzelfde, toen Red Bull vroeger voor lag met Seb, startten ze eerder zodat ze altijd voor lagen.”

Verstappen geen voorstander van het voorstel

Dat Mercedes nooit zo vroeg begon aan een nieuwe auto klopt overigens niet helemaal. Technisch directeur James Allison gaf aan het einde van het seizoen van 2017 aan dat het team al bezig was met de auto voor 2019. Ruim een jaar van tevoren dus.
In een interview is ook Max Verstappen naar zijn mening gevraagd over het voorstel. De Nederlander is het er niet mee eens. Volgens de regerend wereldkampioen ‘is het leven oneerlijk en moet je er maar mee omgaan’.

Populair Nieuws