Bowser mag eerder de gevangenis uit

News
dinsdag, 18 april 2023 om 13:30
mario film bowserf1672141605
Bowser is één van Nintendo’s bekendste schurken. Opvallend genoeg heeft hij ook een naamgenoot die in de gevangenis zat vanwege illegale praktijken waar Nintendo slachtoffer van was. Maar Gary Bowser wordt eerder vrijgelaten.
Vorig jaar werd Gary Bowser veroordeeld tot 40 maanden in de gevangenis vanwege zijn betrokkenheid bij het hackerscollectief Team-Xecuter. Hoewel hij zelf geen hacker was, recenseerde en verkocht hij illegale producten die Team-Xecuter maakte. Het collectief was sinds 2013 actief en verdiende miljoenen aan het hacken van de 3DS en Switch.
Daarvan verdiende Gary Bowser uiteindelijk niet bijzonder veel, maar voor zijn betrokkenheid werd hij toch veroordeeld. Naast een celstraf moest hij 14,5 miljoen dollar betalen, waarvan 10 miljoen rechtstreeks aan Nintendo (dat deel van de schadevergoeding heeft ook de hoogste prioriteit). De celstraf is ingekort wegens goed gedrag, maar van de schadevergoeding komt Bowser waarschijnlijk nooit meer af.

Wat moet ‘hacker’ Gary Bowser Nintendo betalen?

Momenteel wordt Bowser voorbereid op een terugkeer naar Canada, waar hij vandaan komt, zo vertelt hij in een interview. Daar heeft hij zes maanden de tijd voordat hij Nintendo moet gaan betalen. Nintendo mag volgens gemaakte afspraken 25 tot 30 procent van Bowsers maandelijkse inkomen innen.
Dat betekent dat Bowser ongeveer 40 miljoen dollar moet verdienen om Nintendo volledig af te betalen. Aangezien hij 53 is, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij het volledige bedrag ooit terug kan betalen. Een bijbaantje dat hij in de gevangenis had zorgt voor een nauwelijks noemenswaardige voorsprong: er is 175 dollar aan Nintendo betaald.