Red Bull Racing betreurt overstap topman niet: "Team is nu sterker"

News
dinsdag, 18 april 2023 om 14:00
christian horner gp australie 2023 blijf1681816199
Red Bull Racing moet het sinds kort doen zonder haar hoofd aerodynamica. Toch betreurt teambaas Christian Horner niet de overstap van Dan Fallows naar Aston Martin.
In de Formule 1 komt het regelmatig voor dat engineers en andere belangrijke leden van een team overstappen naar de concurrent. Zo krijgt McLaren bijvoorbeeld volgend jaar versterking van David Sanchez, de voormalig Head of Aerodynamics van Ferrari.
Eén van de meest besproken ‘transfers’ is ongetwijfeld die van Dan Fallows naar Aston Martin. Fallows was eerst topman bij Red Bull Racing en werd gezien als de rechterhand van Adrian Newey. Nu helpt de aerodynamica-expert het team van Fernando Alonso naar de top - wat dit seizoen al voor drie resultaten op het podium heeft gezorgd.
Toch is Christian Horner niet rouwig om de overstap van Fallows naar Aston Martin. Dat laat de teambaas van Red Bull Racing weten in gesprek met Sky Sports F1.

“In onze historie bij Red Bull hebben we weinig personeel zien vertrekken en het is geweldig om te zien dat we talent een kans geven om zich te ontwikkelen en geweldige dingen te bereiken. Ik ben blij voor Dan dat hij nu goed werk doet bij een ander team, maar zijn vertrek heeft andere engineers de ruimte gegeven en alles draait om evolutie. Het team dat we nu hebben is sterker dan twee jaar geleden.”

Nieuw personeel bij Red Bull Racing

De laatste jaren heeft Red Bull juist ook veel mensen aangetrokken van andere teams. Zo zijn er veel topmensen bij Mercedes vertrokken om te gaan werken aan de motor van Red Bull Powertrains. Red Bull heeft eerder nog geen ervaring gehad met het ontwikkelen van een eigen motor, waardoor de ervaring van personeel van andere teams erg waardevol is bij de ontwikkeling van de nieuwe motor voor 2026.

Populair Nieuws