Gamers stemmen voor overname Activision Blizzard

News
woensdag, 28 december 2022 om 14:00
activision blizzard hqf1627465674
In het Verenigd Koninkrijk heeft de Competition and Markets Authority (CMA) de mening gevraagd van het volk over de overname van Activision Blizzard. Het overgrote gedeelte van de stemmen waren voor de overname van de uitgever.
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is duidelijk een lastige kwestie. In de Verenigde Staten, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk buigen de waakhonden zich over de deal, die volgens sommige partijen kan zorgen voor een monopolie voor Microsoft.
In de Verenigde Staten heeft de Federal Trade Commission Microsoft officieel aangeklaagd om de overname te blokkeren. In het VK heeft de CMA ondertussen juist de mening gevraagd van het publiek. Burgers konden tot 28 oktober hun mening delen over de kwestie. De CMA heeft de antwoorden nu samengevat.
Wat opvallend is, is dat het overgrote gedeelte van de gamers voor een overname is van Activision Blizzard. Ongeveer driekwart van het publiek is voor een overname, terwijl een kwart de deal wil stoppen. Een heel klein gedeelte van de respondenten had geen mening.

Eerlijke concurrentie door overname

Volgens de reacties zijn Sony en Nintendo momenteel een stuk sterker dan Microsoft op het gebied van consoles. Door de overname zou Microsoft beter kunnen concurreren, wat voor een gezondere markt zorgt. Dat argument gebruikt de uitgever zelf ook in de rechtszaak tegen de FTC.
Tegenstanders van de overname stellen juist dat Microsoft al dominant is in de PC-markt en dat ze eenzelfde positie kunnen krijgen in de gamewereld. Ook zou Microsoft genoeg middelen hebben om zelf exclusives te maken om met PlayStation te concurreren, zonder Activision Blizzard daarvoor te hoeven overnemen.

Populair Nieuws