Top 5 slechtste games van 2022 - Volgende keer beter?

Article
woensdag, 28 december 2022 om 13:00
saintsrowf1650382004
Het einde van 2022 is hier. Het was een jaar van flinke pieken en dalen, zowel binnen als buiten de gamewereld. Toch zijn er een aantal titels die het zo bijzonder bont hebben gemaakt dat we ze kunnen dopen tot de slechtste games van 2022. Tijd om de vijf slechtste games van het jaar op een rijtje te zetten.
In deze lijst met slechtste games van 2022 zetten we de games op het rijtje die echt niet door de beugel kunnen. Voor deze lijst kijken we naar de titels die zo slecht waren dat zelfs de ontwikkelaars zich ervoor schamen.

5. Saints Row

We trappen deze lijst af met de reboot van Saints Row. Met de vernieuwde versie van de Saints moest de game een stuk serieuzer en meer hedendaags worden. Dat lukte op beide vlakken, want de game is serieus slecht en heeft vooral te kampen met dezelfde problemen al vele games vandaag de dag: tal van bugs en crashes.
Saints Row levert op dat vlak enorm en ontwikkelaar Volition heeft gelukkig besloten dat er updates komen die de problemen wat moeten verhelpen. Over de ontwikkelaar gesproken, die is inmiddels door moederbedrijf Embracer in de hoek gezet voor het maken van een slechte game. Daarom is de studio nu ondergebracht bij Gearbox om te leren hoe een goede game wel gemaakt kan worden.

4. Zorro The Chronicles

Ook Zorro The Chronicles sloeg de plank flink mis. Deze actietitel is gebaseerd op de televisieserie die vooral voor kinderen bedoeld is. Toch raden we het jongere publiek aan om bij de serie te blijven en vooral niet deze game te spelen, ondanks dat deze qua toon nog enigszins overeen komt.
De game slaat alleen compleet de plank mis op alle andere vlakken. De levels zijn saai, te gemakkelijk en ook is er maar weinig afwisseling te vinden in de gameplay. Het is een typisch voorbeeld van een game die je na één keer spelen wel gezien hebt, zelfs als je acht jaar oud bent.
2x1 nswitch legobrawls image1600w1f1663834400

3. LEGO Brawls

Qua concept is er niet veel mis met LEGO Brawls. Een brawler waarin je met LEGO-figuren elkaar de hersenpan inslaat, klinkt best grappig door de talloze creatieve manieren waarop de LEGO uit elkaar kan brokkelen. Helaas is dat vooral het geval voor de game, want LEGO Brawls slaat de plank compleet mis.
Na de sublieme LEGO Star Wars The Skywalker Saga is het eigenlijk te bizar voor woorden dat dit de eerstvolgende game is met een LEGO-sausje. Zo is de gameplay enorm saai en mag je als speler enorm grinden om dingen vrij te spelen. Als de gameplay zelf leuk was geweest, zou het misschien minder erg zijn maar dat is helaas niet het geval.

2. CrossfireX

Voor de zilveren plak in deze lijst met slechtste games van 2022 pakken we specifiek de campagne erbij van CrossfireX. Deze kwam eerder dit jaar pas uit en werd door Remedy ontwikkeld. Het werd alleen al snel duidelijk dat de studio achter het geprezen Control niet zoveel zin had in het maken van het verhaal van CrossfireX.
Een slap en saai verhaal dat ook nog eens extreem kort is staat voor je klaar, terwijl het schieten in deze shooter ook niet al te best is. Dat is natuurlijk geen goede combinatie. Het is eigenlijk beter voor iedereen die ook maar iets met CrossfireX te maken heeft gehad om te doen alsof het niet bestaat.
babylons fallf1671720116

1. Babylon’s Fall

De grootste drol van het jaar-prijs gaat naar Babylon’s Fall, de live-service game van PlatinumGames in samenwerking met Square Enix. De game was zo slecht dat de servers nog voordat de game een jaar oud is offline worden gehaald. Dat gebeurt op 27 februari 2023, maar eerlijk gezegd is de game daarvoor ook je tijd niet waard.
Binnen een paar weken na de release lag het aantal spelers voor deze multiplayergame al zo laag dat het bijzonder was als je iemand anders tegen zou komen. In een live-service game die het best te spelen is met anderen is dat best wel een probleem. Spelers worden wel bedankt voor het spelen van de game. Zo blijkt uit een bericht op de site van de game. Maar ja, een bedankje brengt natuurlijk niet de 60 euro terug die sommigen betaald hebben voor een game die binnen een jaar morsdood was.

Het beste van 2022 voor jou op een rij!

Nu 2022 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2022! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2022 ons heeft gebracht!