Game of Thrones-ster niet gebeld voor spin-off

News
donderdag, 15 juni 2023 om 18:00
game of thrones kit haringtonf1632215529
Jarenlang was Game of Thrones één van de best bekeken series ooit en dus heeft HBO besloten het universum verder uit te breiden. Naast House of the Dragon zijn er nog meer spin-offs in ontwikkeling. Oude bekenden zouden hier en daar terug kunnen komen, maar één van de grootste sterren van de originele serie is nog niet gebeld.
Sinds vorig jaar is de eerste Game of Thrones spin-off te zien bij HBO. House of the Dragon is een prequel en bevat dus weinig tot geen bekende personages. Maar er zijn nog andere spin-offs in ontwikkeling waarbij dat anders is.
Zo wordt er ook gewerkt aan een spin-off rondom Jon Snow, waarin Jon Snow zelf natuurlijk te zien zal zijn. Deze serie verkeert in een vroeg stadium, maar als hij het daglicht ziet wordt Snow opnieuw gespeeld door Kit Harington. Hoewel hij in latere seizoenen van Game of Thrones een nauwe band had met Daenerys Targaryen, krijgen we haar waarschijnlijk niet te zien.
Emilia Clarke geeft namelijk in een interview met extratv aan dat ze niet gebeld is voor de spin-off. Ze verwacht er dan ook niet in te zitten. Er kan natuurlijk iets veranderen wanneer de serie verder in ontwikkeling is en groen licht heeft gekregen, maar aangezien de spin-off zich voor zover bekend afspeelt na Game of Thrones is er waarschijnlijk geen grote rol voor Daenerys weggelegd.

House of the Dragon seizoen 2 ligt op schema

Momenteel hebben veel films en series last van een grote schrijversstaking in Hollywood. Producties liggen daardoor stil, of kunnen niet eens van de grond komen. House of the Dragon heeft daar vooralsnog geen last van, omdat de scripts precies klaar waren toen de staking begon.