Wordt de GP van Canada een kletsnatte regenrace?

News
donderdag, 15 juni 2023 om 17:30
max verstappen gp canada 2022f1686836458
De GP van Canada wordt aankomend weekend gehouden in Montreal. Het lijkt er alleen wel op dat de coureurs te maken krijgen met een kletsnatte regenrace.
Veel Formule 1-fans kijken altijd uit naar een regenrace. Op een nat wegdek worden namelijk veelal de verschillen tussen de auto’s geneutraliseerd en komt het met name aan op de vaardigheden van de coureur. Zo heeft Max Verstappen dat goed laten zien tijdens de GP van Brazilië in 2016, toen hij met speels gemak langs bijna alle coureurs reed.
De regerend wereldkampioen moet mogelijk aankomend weekend opnieuw tonen hoe goed hij is in de regen. De weersverwachting is namelijk niet al te best voor de fans die afreizen naar het Circuit Gilles Villeneuve zelf, zo valt te zien op Weather.com.
Op vrijdag kan het zonnetje zich af en toe nog tonen, maar is er ook 81 procent kans op regenbuien en zelfs onweer. Een goed moment om alvast de full wets en intermediate banden te testen. Op zaterdag is er namelijk maar liefst 89 procent kans op regen, wat waarschijnlijk een natte kwalificatie betekent. En voor de Grand Prix van Canada zelf op zondag is er 71 procent kans op flinke buien.

Late starttijd in Canada

Als je niks wil missen van de mogelijke regenrace, dan hoef je aankomend weekend niet vroeg op te staan. Door het tijdsverschil met Canada gaat de race namelijk vrij laat van start in Nederland. De kwalificatie op zaterdag zal pas om 22:00 Nederlandse tijd beginnen, terwijl de start voor de race gepland staat om 20:00.