Gaat Netflix nu ook zelf games maken?

News
dinsdag, 25 mei 2021 om 10:30
netflix 2705725 1280f1621928335
De streaminggigant Netflix lijkt een volgende stap te gaan maken op het gebied van videogames. Netflix is erg bezig geweest met de verfilmingen van games, maar lijkt nu ook plannen te hebben om een geheel eigen gamestudio te openen.
Volgens The Information zou Netflix een aantal grote namen binnen de game-industrie benaderd hebben om deze aan te nemen als CEO in de uitbreiding van de streaminggigant. In het artikel wordt gemeld dat dit nieuws afkomstig is van “mensen die van de situatie afweten”.
Er wordt verwacht dat Netflix een gelijksoortige dienst als de Apple Arcade wil gaan bieden. Hiermee betaal je een vast abonnementsbedrag en krijgen gebruikers toegang om verschillende games te streamen. Er is nog niet duidelijk of Netflix games gaat ontwikkelen of dat de games op het nieuwe platform van externe partijen zijn.

Netflix heeft het gemunt op games

Netflix is al enige tijd bezig met videogames en het verkrijgen van de licenties om nieuwe Netflix Original content te maken. Eerder deze maand werd bijvoorbeeld de releasedatum van Resident Evil: Infinite Darkness bekendgemaakt en het bedrijf is tevens bezig met Assassin’s Creed en nog veel meer. Netflix heeft ook reactie gegeven op het bericht van The Information en meldt hierin dat het bedrijf “enorm enthousiast is om meer te kunnen doen met interactieve entertainment”.
Het is dus zeker geen geheim dat Netflix inderdaad bezig is met het verbreden van haar game-kennis, maar of het maken van een eigen platform daarbij hoort, is nog even de vraag.

Populair Nieuws