Dit willen we niet zien op E3 2021

  Naast heel veel dingen die we graag willen zien op E3 2021, zijn er natuurlijk ook zat dingen die we liever niet willen zien. De beurs is altijd wel de plek voor aankondigingen, maar niet iedere aankondiging is even welkom.

  E3 is natuurlijk altijd een spektakel van een evenement dat je eigenlijk niet mag missen in de wereld van games. E3 2021 zal daar zeker geen uitzondering op zijn. Bij de grote beurs zullen we ongetwijfeld weer een brede collectie aan toffe games, en misschien wel wat nieuwe hardware, te zien krijgen, maar er zijn toch een aantal dingen die we liever niet zien. De beurs is dus niet per definitie een succes.

  Geen aankondigingen

  Kan jij je een E3 voorstellen zonder aankondigingen? Wij ook niet eigenlijk, maar het zou toch altijd kunnen. Daarom willen we liever niet zien dat er geen aankondigingen worden gedaan op E3 2021, want het zou de beurs wel heel erg saai maken. Zeker als we alleen maar een paar kleine updates krijgen over games waarvan we allang weten dat ze bestaan en waarvan we weten dat ze binnenkort uitkomen.

  Het enige nieuwe dat we dan te zien zouden krijgen is misschien een nieuw gameplaytrailertje hier en daar, wat toch wel een teleurstellende vertoning zou zijn bij de grootste gamebeurs ter wereld. We willen spektakel zien, verrast worden en constant op het puntje van onze stoel zitten in afwachting van een nieuwe aankondiging. Dat is namelijk toch een beetje waar E3 ieder jaar weer om draait, maar zonder aankondigingen wordt het waarschijnlijk een saaie bedoeling.

  GTA V

  Misschien zit ergens diep in je geheugen nog wel de State of Play van Sony vorig jaar waarin ze de PS5 voor het eerst toonden. De presentatie begon met het Rockstar-logo waarna we beelden zagen van GTA. Aan het begin leek het nog even zo dat het misschien om het langverwachte zesde deel ging, maar al gauw werd de illusie doorbroken en kregen we te zien dat GTA V naar de next-gen consoles zou komen. Een herhaling daarvan willen we dus niet zien op E3 2021, want inmiddels is het verlangen voor een zesde deel best wel groot.

  We hebben wel de bevestiging gekregen dat Take-Two Interactive, de uitgever van alle Rockstar-games, aanwezig zal zijn bij E3 2021. De kans bestaat natuurlijk altijd dat de uitgever aanwezig is voor de aankondiging van een nieuwe Rockstar-game. Zo kan het gaan om een nieuwe Red Dead, LA Noire, Bully, Max Payne, of misschien toch GTA 6. Waarschijnlijk worden ze allemaal niet aangekondigd en krijgen we alleen maar beelden van next-gen GTA V, een game die op 11 november 2021 op de derde generatie consoles gaat uitkomen.

  De beruchte E3 ongemakkelijkheid

  Iedereen die regelmatig naar de E3 kijkt, weet dat de presentatoren, ontwikkelaars of uitgevers nogal regelmatig ongemakkelijk zijn. Nou is dat niet heel gek als je niet regelmatig voor een camera staat en nogal makkelijk nerveus wordt in sociale situaties. Toch is de ongemakkelijkheid in uitzendingen van de E3 dusdanig erg dat er meerdere meme-compilaties van zijn gemaakt. Het laatste wat je natuurlijk wil, is dat je in een compilatie belandt die door veel mensen als cringe wordt gezien.

  De ongemakkelijkheid stijgt af en toe naar bizar grote proporties en dus is het iets wat we liever niet willen zien op E3 2021. Met de hosts zit het in ieder geval al goed, want we weten dat Alex 'Goldenboy' Mendex, Jacki Jing en Greg Miller de presentatie van de beurs zullen doen. Toch is het nog geen succes voor garantie, want we hebben vaker goede presentatoren, acteurs en CEO's door het ijs zien gaan op E3.

  Xbox

  Weer een gekochte studio door Microsoft

  Met het nieuws dat een deel van Warner Bros. Games afgesplitst wordt dankzij een fusie van het moederbedrijf, laaien de geruchten ook weer op dat een aantal studio's in de stal van Warner Bros. verkocht gaan worden. Nou staat Microsoft de laatste tijd regelmatig vooraan wanneer een studio gekocht kan worden, zoals ze natuurlijk met Bethesda hebben gedaan. De verwachting is dan ook dat Microsoft alles op alles gaat zetten om Warner Bros. Games te bemachtigen en Mortal Kombat, Gotham Knights en Hogwarts Legacy lekker exclusive te maken.

  Dit willen we liever niet zien op E3 2021, want meer exclusive is een slechte zaak voor alle gamers. Tot op zekere mate zijn exclusives geweldig om concurrentie te promoten tussen de verschillende consoles, maar er is een soort neutrale grond in het midden nodig waar alle consoles thuishoren. Als Sony de studio's zou bemachtigen zou het net zo erg zijn, maar PlayStation zal sowieso niet op E3 2021 zijn, dus we gaan het bij de Japanse fabrikant ook niet zien op E3 2021.

  Dit willen we ook niet zien op E3 2021

  Er is natuurlijk nog een ding wat we absoluut niet willen zien op E3 2021 en dat is misschien wel het simpelste antwoord ooit: spoilers. De filmindustrie heeft er de laatste jaren een beetje een handje van om in trailers zo ongeveer de volledige film te laten zien, in ieder geval weet je wel de meeste details van het plot. Iets wat toch het mysterie en de spanning weghaalt wanneer je de film voor de eerste keer kijkt. Laten we hopen dat de game-industrie ver weg blijft bij dat format en gewoon lekker zijn eigen ding doet bij E3 2021.

  Daarnaast zijn er nog zat dingen die we liever niet zien bij E3 2021, maar hopelijk heeft de organisatie al een tijdje geleerd van fouten in het verleden en zetten ze gewoon een toffe show neer met meer dan genoeg aankondigingen voor nieuwe games. Het is jammer dat Sony niet aanwezig zal zijn om alle nieuwe games voor de PlayStation te tonen, maar helaas is het niet anders. Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg andere ontwikkelaars en uitgevers aanwezig bij de grote beurs.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.