Gaat Mazepin het AlphaTauri F1-team overnemen?

News
donderdag, 04 mei 2023 om 16:00
nyck de vries gp azerbeidzjan 2023f1683201197
De toekomst van AlphaTauri is niet zeker. Er zijn geruchten dat Red Bull het F1-team wil verkopen en naar verluidt heeft Dmitry Mazepin nu een bod uitgebracht.
Het Formule 1-project van Red Bull is leven ingeblazen door oprichter Dietrich Mateschitz. Maar sinds de Oostenrijker vorig jaar is overleden, lijkt er minder support te zijn voor de F1-teams dan voorheen vanuit de nieuwe top. Red Bull Racing hoeft zich geen zorgen te maken, maar AlphaTauri wordt mogelijk verkocht.
Er zijn geruchten dat Mario Andretti het team wil overnemen en op die manier zijn intrede in de Formule 1 maakt, maar volgens Auto, Motor und Sport is er nu een nieuwe geïnteresseerde. Volgens de doorgaans goed ingelichte publicatie is er namelijk een bod op het team uitgebracht voor Dmity Mazepin, de vader van de beruchte coureur Nikita Mazepin.

Heeft het bod kans van slagen?

Mazepin was eerder een grote sponsor van het team van Haas, maar de banden werden verbroken aan het begin van het 2022-seizoen. Door de sancties van de Europese Unie werd de rekening van Mazepin namelijk bevroren, omdat hij banden heeft met Vladimir Poetin. Daardoor kon de rekening van Haas niet meer betaald worden en werd ook meteen Nikita Mazepin als coureur ontslagen.
De jonge Rus is momenteel bezig om zijn naam van de zwarte lijst in Canada te halen, zodat hij weer in de onderhandelingen met F1-teams kan mengen - en coureur bij AlphaTauri kan worden als het team wordt overgenomen. De kans dat Mazepin het team alleen overneemt lijkt vrij klein, omdat Red Bull waarschijnlijk geen Russisch geld wil ontvangen.