Bungie krijgt 12 miljoen dollar van verkoper Destiny 2 cheats

News
donderdag, 04 mei 2023 om 16:30
destiny 2 lightfallf1681891299
Bungie kan opnieuw haar handen ophouden bij een verkoper van Destiny 2 cheats. De ontwikkelaar heeft namelijk een rechtszaak gewonnen tegen de valsspeler.
De laatste tijd is Bungie een kruistocht begonnen tegen cheaters in Destiny 2. En dan niet alleen de spelers die de cheats gebruiken, maar met name de personen die het mogelijk maken: de verkopers. Daarom heeft Bungie de Roemeen Mihai Claudia-Florentin in 2021 aangeklaagd. Claudia-Florentin zou de cheat software VeteranCheats hebben gemaakt en verkocht.
De rechter heeft nu uitspraak gedaan over de kwestie en Bungie in het gelijk gesteld. Dat meldt TheGamePost. Voor de aangeklaagde is het een dure uitspraak, want Claudia-Florentin moet om precies te zijn 12.059.912,98 dollar overmaken aan de ontwikkelaar.
Dat bedrag is precies de eis die Bungie heeft gesteld aan de rechter. De studio zou inkomsten zijn misgelopen doordat ‘het plezier voor spelers die niet cheaten is afgenomen’. Met de cheatsoftware zou de verkoper onder andere het copyright, de Digital Millennium Copyright Act en de Washington Consumer Protection Act hebben geschonden.

Niet de eerste winst voor Bungie

Bungie heeft al vaker een verkoper van Destiny 2 cheat voor de rechter gesleept. Dat is de andere keren ook succesvol afgelopen voor de ontwikkelaar. In februari oordeelde een rechter dat AimJunkies 4,3 miljoen dollar moet betalen aan Bungie en vorig jaar werd Elite Boss Tech zelfs een boete opgelegd van 13,5 miljoen dollar.