Gaat Jumbo stoppen met sponsoring Verstappen, wieler- en schaatsploeg?

News
woensdag, 29 maart 2023 om 13:00
max verstappen helm blij pre season test 2023f1677485834
Jumbo is niet alleen één van de grootste supermarktketens in Nederland, het bedrijf is ook een enorme sponsor in de sportwereld. Maar het bedrijf gaat mogelijk stoppen met de sponsoring van Max Verstappen en de wieler- en schaatsploeg.
Dat Jumbo zo actief is in de sportwereld, is niet zo’n verrassing. Frits van Eerd, die tot september 2022 algemeen directeur van Jumbo was, is namelijk een enorm sportliefhebber en met name van de autosport. Jumbo was dan ook één van de eerste sponsors van Max Verstappen en de tweevoudig wereldkampioen rijdt nog steeds met de naam van de supermarktketen rond op zijn helm.
Maar daar komt mogelijk verandering in. Het AD meldt namelijk dat de nieuwe directie nu overweegt om helemaal te stoppen met sportsponsoring. Verstappen wordt daarbij niet expliciet genoemd, maar de Nederlander zal er waarschijnlijk ook niet wakker om liggen. De F1-coureur verdient namelijk veel meer met zijn salaris bij Red Bull Racing en andere sponsordeals.
De beslissing van Jumbo kan alleen wel een grote impact hebben op de wieler- en schaatsploeg. Jumbo-Visma behoort momenteel tot de absolute top in de wielersport en hetzelfde geldt voor het schaatsteam. Het zou dan ook een opmerkelijke beslissing zijn van het bedrijf, maar volgens het AD gaat er dan ook veel geld zitten in de sponsoring. Volgens de krant zou het om 20 miljoen euro op jaarbasis zijn.

Jumbo-topman gearresteerd

Eerder heeft Jumbo al bekendgemaakt te stoppen met de sponsoring van de autosport. De supermarktketen was onder andere de hoofdsponsor voor het team Racing for Holland in Endurance Racing. Van Eerd was ook zelf onderdeel van het team.
De voormalig algemeen directeur is alleen vorig jaar in opspraak geraakt en kort daarna gearresteerd. De topman wordt verdacht van witwaspraktijken. Het witwassen zou naar verluidt onder andere zijn gedaan via sportsponsoring.