Verstappen wil eindelijk winnen op dramatisch circuit voor Red Bull Racing

News
woensdag, 29 maart 2023 om 9:30
max verstappen gp saudi arabia 2023f1679300147
Red Bull Racing lijkt dit seizoen dominant te zijn ten opzichte van de concurrentie. Maar een overwinning voor Max Verstappen aankomend weekend is niet zo vanzelfsprekend, met een dramatisch circuit voor het Oostenrijkse team.
Al na de eerste race in 2023 zeiden George Russell en Toto Wolff dat het waarschijnlijk is dat Red Bull Racing elke Grand Prix dit jaar zal winnen. Opvallende woorden vanuit een team dat jarenlang extreem dominant is geweest, maar nog nooit alle races in één seizoen heeft gewonnen.
Een ongeluk in de Formule 1 zit immers in een klein hoekje. Technische problemen, een crash of een coureursfout kunnen in één klap een streep zetten door dat ogenschijnlijk onmogelijke record. Aankomend weekend is het bovendien tijd voor een race die voor Red Bull Racing vaak slecht uitpakt: de Grand Prix van Australië.
In een persbericht blikt Max Verstappen vooruit op de race op het Albert Park Circuit in Melbourne, waar hij vorig jaar uitviel vanaf de tweede plek met technische problemen.

“Het is altijd leuk om daar te zijn, al is het wat betreft het racen niet altijd zo leuk voor ons geweest. Het circuit is geweldig, met een paar erg snelle bochten en ik vind het circuit leuk om op te rijden. Wij moeten gewoon doelgericht zijn en stabiele resultaten neerzetten. We hebben daar als team niet meer gewonnen sinds 2011, dus laten we kijken wat we kunnen doen.”

Laatste overwinning van Red Bull Racing

De overwinning in 2011 ging destijds nog naar Sebastian Vettel. De voormalig F1-coureur begon zijn seizoen toen meteen met een overwinning, om uiteindelijk zijn tweede titel in de Formule 1 te winnen. In 2013, het meest dominante seizoen van Vettel, ging de overwinning in Australië naar Kimi Raikkonen, ondanks dat Vettel vanaf pole position mocht starten.